Els que remenen les cireres…

-

… fan els que els surt de la xirivia! La xarxa bull, he rebut el mateix mail unes vint vegades, senyal que és important per molta gent.

-

Fa dies que l’acomiadament del Dr. Paricio circula per la xarxa, dies en que s’ha obert un grup al Facebook, en que s’ha començat la recollida de firmes a Actuable, dies en que tothom es pregunta com i per què un gran metge i millor persona es queda sense feina… He trigat uns images (42).jpg dies a fer efectiva l’entrada, perquè com vaig expressar a la xarxa volia estar segura que cap acció ni amb cap iniciativa  podia perjudicar al doctor.

Suposo que aquestes alçades, si llegiu al bloc vol dir que formeu part d’aquest mundillo, totes sabeu que l’hospital on treballa el Dr. Paricio ha optat per no seguir contant amb els seus serveis. Potser moltes no li posàveu cara a aquest home de lactància. En Carlos González, per la seva difusió, té més seguidores i totes li poseu cara, però el Dr. Paricio ha estat treballant  des de l’ombra.

Totes coneixem el seu fill, la web on les mares i assessores podem consultar la compatibilitat dels medicaments amb la lactància. Aquesta web ha salvat milers de lactància, és el referent de les mares lactants, perquè si tinguéssim de confiar en els prospectes del medicament aniríem servides!

Els gestors i polítics es mouen entre xifres, nosaltres entre sentiments i el valor de la seva feina no es pot quantificar amb diners. Estic segura que el Dr. Paricio aviat tindrà feina en qualsevol altre hospital, de fet se l’haurien de rifar, i que ell seguirà incansable amb la seva tasca en favor de la lactància.

Al bloc hi ha un parell d’entrades que demostren la incompetència i la falta d’informació i formació dels metges. Si no podem valorar la feina dels millors, dels que s’hi deixen l’ànima i la vida per ajudar els altres ja podem plegar. Els seus companys que el coneixen i el respecten ho saben bé i van emetre aquest comunicat que copio per si no l’heu llegit:

Hola a tots:

El motiu d’aquest correu és informar del que estem passant a Dénia, amb les noves gestions privades. Com sabeu, els caps de servei que van passar des de la Conselleria, per seguir sent caps en la nova gestió, van haver de sol·licitar una excedència especial de tres anys i passar a règim laboral. La Conselleria els va prometre que passats aquests tres anys, si la cosa no quallava, o per altres motius, podrien tornar a la seva plaça. Ha passat el temps i els tres images (43).jpg anys es compleixen divendres. En el cas del nostre cap, José María Paricio, al que tots coneixeu, l’empresa li ha comunicat que no compten amb ell pel futur, convidant-lo a marxar després de tants anys de bon fer. La sorpresa és que la plaça que va guanyar per oposició i que va ratificar en dues ocasions més, també per examen, misteriosament ha desaparegut, quedant-se amb el cul a l’aire. 
Per a nosaltres, José María és més que un referent professional en pediatria en general i en
lactància materna en particular, un excel·lent gestor i líder humà, que ha aconseguit que cada un nosaltres estiguem ara mateix en el millor grup humà que haguem conegut mai.
Per això sol·licitem la vostra ajuda. Hem plantat cara a la direcció sol·licitant la “marxa enrere” d’aquesta decisió. Hem pres una sèrie d’iniciatives tan internes com a nivell social per justificar la nostra actitud. 
Us demanem, lliurement, i segons el compromís de cadascú amb el Dr. Paricio, que expresseu via mail, a aquesta mateixa direcció, unes paraules de suport i d’ànim per a José María, alhora que seria un error que en l’àrea de Dénia es prescindís d’un professional excel·lent que, a dia d’avui, segueix gaudint amb la seva activitat (al peu del canó fent guàrdies, fins i tot de transport neonatal, sempre obert a col·laborar en cursos-xerrades de lactància, etc). Aquest correu, si no expresseu el contrari, servirà per fer un dossier que presentarem a la direcció del nostre hospital. Podeu enviar aquí els vostres e-mails: pediatriadenia@gmail.com

images (41).jpg Podeu entrar al grup creat a Facebook, i jo us proposo una cosa més. Feu un comentari a aquesta entrada, expliquen en quin moment vàreu fer servir la web, quin medicament us van dir que no podíeu prendre o quina prova no us podíeu fer, en quin moment vau estar a punt de deixar la lactància i la web del Dr. Paricio i el seus col·legues (em nego a dir que és de l’hospital) us van ajudar.

Em comprometo a fer-li arribar els comentaris a ell i al seus caps que només pensen en xifres!

 

22 comentaris

 • Lorena Moncholi

  09/02/2012 17:15

  Hola a todas! Os escribo para comentaros que desde la página de facebook que se ha creado para apoyar a D. Jose MAría, hemos pensado que sería buena idea mandar las quejas al Síndic de Greuges de la Comunidad Valenciana ( el defensor del pueblo de la comunidad Valenciana) y yo opino que también al propio defensor del pueblo, en ambos casos a través de sus páginas web.
  También se está hablando de mandarla a la Casa Real y Moncloa.

  Os dejo si queréis un modelo de queja y los enlaces a las páginas.

  Un fuerte abrazo y os pido de corazón que os animéis a seguir protestando, parece que está dando sus frutos.

  http://www.elsindic.com/es/quiero-presentar-una-queja.html

  https://www.defensordelpueblo.es/es/Queja/presenta/modalidad.jsf

  QUEJA AL SINDIC de GREUGES POR LA PERMANENCIA DEL DOCTOR JOSÉ MARÍA PARICIO TALAYERO COMO JEFE DE SERVICIO DE PEDIATRÍA DEL HOSPITAL DE DENIA.

  A la atención del Síndic de Greuges de la Comunidad Valenciana:

  Por la presente queja, quiero manifestar mi más profundo malestar e incredulidad ante el inminente cese de Dr. José María Paricio Talayero, como Jefe de Servicio de Pediatría del Hospital de la Marina Alta de Denia y reclamo que se tomen las medidas oportunas para asegurar, no sólo su continuidad al frente de dicho departamento – en un Hospital gestionado ahora de forma privada por Marina Salud, tras la cesión de gestión que realizó la Consellería- , sino para exigir que la propia Consellería competente le devuelva la plaza que por oposición le pertenecía y que ha sido injusta e inexplicablemente amortizada.

  El Dr. José María Paricio Talayero es Doctor en Medicina y especialista en Pediatría, es miembro de la Asociación Española de Pediatría, del Comité de lactancia materna de la Asociación Española de Pediatría y de la Asociación para la Salud Mental Infantil desde la Gestación.

  Realizó su tesis doctoral sobre “Lactancia materna y hospitalización por infecciones en el primer año de vida” presentada en el departamento de Medicina Preventiva y Salud Pública del la Universidad Autónoma de Madrid en noviembre de 2004 con resultado Sobresaliente cum laude.

  Ha realizado numerosos trabajos de investigación premiados por la Asociación Española de Pediatría o alguna de sus sociedades dependientes, y es el promotor de http://www.e-lactancia.org , una web de referencia a nivel, no sólo nacional, sino también internacional, sobre la compatibilidad de fármacos y lactancia, y que permite, tanto a miles de madres , como a miles de profesionales de la sanidad, consultar y comprobar si un medicamento puede ser ingerido o recetado mientras se está amamantando, con total seguridad y rigor científico.

  Este pediatra tiene una trayectoria profesional incuestionable y brillante , es un referente de la Pediatría en nuestro país, y ha contribuido de una forma valiosísima y decisiva a la promoción y normalización de la lactancia materna, goza de un amplísimo reconocimiento avalado, no sólo por sus propios indicadores e índices de satisfacción de los usuarios del Hospital cercanos al 100%, sino por numerosos profesionales, grupos de apoyo a la lactancia en todo el mundo y miles de madres y padres, dentro y fuera de nuestras fronteras, que se benefician enormemente de su valioso trabajo por y para la lactancia materna y de su dedicación respetuosa e incansable a los bebés y niños que atiende.

  En la propia página web de Marina Salud ( http://www.marinasalud.es) , se defiende que el modelo de gestión privada de los servicios sanitarios públicos ofrece una mayor eficiencia porque alcanza un servicio de calidad asistencial superior a un coste menor, y se indica claramente que la presencia de Marina Salud en la Marina Alta garantiza una asistencia sanitaria pública, gratuita y de acceso universal con un alto nivel de calidad.

  Es por ello que no comprendo cómo este Hospital puede prescindir de un profesional de la talla de D. José María Paricio y exijo que se me dé una explicación al respecto, ya que el hecho de que el Dr. José María Paricio continúe como Jefe de Servicio de Pediatría del Hospital de Denia no es sólo algo que le corresponde por derecho y por oposición, sino que es una cuestión de interés general , de bien común para nuestra sociedad y que redunda en beneficio de la salud pública de este país. No es una cuestión privada, o que pertenezca al ámbito de la contratación privada que lleva a cabo la empresa que gestiona este Hospital, sino que es una cuestión de trascendencia pública y que afecta a los intereses de muchísimos ciudadanos.

  Al respecto, quiero dejar constancia de que ya se ha remitido , a través de la plataforma online ACTUABLE, una petición con 9.780 firmas a la Consellería de Sanitat, al Conseller correspondiente, a las asesoras del Conseller y al gabinete del Conseller para que se le devuelva a D. José María Paricio su plaza ganada por oposición – y revalidada- y para que se dé marcha atrás en este más que cuestionable proceso de cese.

  La misma petición se ha enviado al propio Hospital de la Marina Alta de Dénia, así como numerosos correos electrónicos de protesta y apoyo a la dirección “pediatriadenia@gmail.com”
  Es por este motivo y por los hechos expuestos, por los que solicito el amparo del Síndic de Greuges y ruego se atiendan las peticiones que en la presente reclamación se formulan.

  Reciba un cordial saludo.

 • Jemina

  02/02/2012 2:34

  Pateixo d’una malaltia crònica que m’obliga a medicar-me de continu.
  Si fos per els prospectes i els consells dels metges, hauria d’haver triat entre medicar-me per trovar-me millor, deslletant als meus fills com a molt als 3-6 mesos, ja que la meva malaltia “s’atura” a l’embaras i primers mesos d’alletament, o continuar alletant però patint dolors insoportables.
  Gràcies a aquesta web he gaudit de una lactància de 26 mesos, una de 35 i mig i una tercera que porta 5 mesets i molt de temps per endevant.
  Encara no he necessitat tornar a la meva rutina de medicació, degut a estar amb alletament exclusiu, però quan les presses es comencin a espaiar o a mida que vagi introduint l’AC, haurè de tornar a les pastilles.

  Gràcies al treball d’aquest PROFESSIONAL I EL SEU EQUIP, he pogut fer-ho i podré continuar fent-ho.

  I com assessora el recomano a totes les mares que venen al grup amb la premisa del metge de que HAN DE deslletar per prendre X medicament.

  Dr. PAricio Gràcies per la seva excel·lent feina.

 • Verònica Upton

  01/02/2012 23:16

  Com a assessora de lactància és una eina indispensable, per aconsellar a les mares i per donar-les eines a elles mateixes per defensar-se de metges incompetents que tan sols saben consultar el Vademecum i no van més enllà.

 • Fabiola

  01/02/2012 11:53

  Al nostre país, als que remenen les cireres (de tots els sectors) no els agrada que la gent que tenen per sota pensi per ella mateixa. No tolerem bé que les persones tinguin iniciativa, la posin en pràctica i, a sobre, tinguin èxit.
  No conec el dr. Paricio, però em fa l’efecte que no deu ser dels fàcilment subornables… Li desitjo molta sort.

 • Miriam

  30/01/2012 22:56

  Consulto la pàgina de l’Hospital de Dènia cada vegada que haig de prendre un medicament. Alleto a la meva filla de 6 mesos, i durant aquest temps he tingut diversos brots d alèrgia, aixi que la pàgina m’ha anat d’allò més bé. És molt injust que acomiadin un professional com el Dr. Paricio. Li vull transmetre tot el meu recolzament i agraïr-li tot el que ha fet i, segurament, fa i farà per les mares lactants i els seus fills.

 • Núria Casasayas

  30/01/2012 19:24

  Jo recordo haver consultat la web de l’Hospital de Dénia moltíssimes vegades mentre alletava. Un dia d’estiu em va picar un mosquit (segurament tigre) moltes vegades i a les 4 de la matinada no podia dormir de la picor, que era insuportable. Vaig consultar la web per saber si em podia prendre un antihistamínic i la resposta va ser afirmativa. En aquell moment em va suposar una gran ajuda. Espero que aquest cas se solucioni. Si no, serà una vergonya.

 • Marta Rodríguez

  30/01/2012 17:38

  Sóc mare de 39 anys, porte 20 mesos (i els que vindran) alletant la meua filla. He aguantat refredats d’estar dies sense poder obrir els ulls, però ha hagut ocasions en les que he tingut que prendre medicaments. Ara tinc un brot de psoriasi prou fort, així que he consultat i consulte sovint la web de l’hospital de dènia per saber quines cremes i pomades puc posar-me sense posar en perill a la meua filla. Gràcies per la pàgina, a banda de consultar-la l’he recomanada a moltes amigues i fins i tot a alguns professionals de la medicina!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús