Patum i mamar!

És necessari l'Adobe Flash Plugin per veure aquest vídeo.

Feu clic aquí per descarregar-ne la versió més nova.

 

Demà comença la Patum,  festa declarada per la Unesco Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Una festa on els assistents  no només en són espectadors sinó també participants. I si cal parar per fer un mos doncs es para! Tinguis l’edat que tinguis!

Avui una patumaire ens explica les seves dues passions!

 “Sóc del Baix Camp i sóc patumaire. Vaig pujar a Patum per primera vegada quan tenia 18 anys i me’n vaig enamorar, des de llavors, mai he faltat a juny 050.JPG cap Patum. El primer petó amb el meu marit va ser la Patum del 1999 i dos anys després, ens casàvem un dissabte de Patum.

Tinc 2 fills, al juliol  faran 6 i 3 anys. Els 2 parts que he tingut, han hagut de ser cesàries programades, però amb el segon vaig voler que fos una mica diferent. Vaig entrar a quiròfan amb un MP3 amagat a la mà. Dins de la fredor que és un part amb cesària, sola, amb 6 o 7 persones que no coneixes i que quasi no les veus, vaig tancar els ulls, em vaig posar els auriculars i anava escoltant la música de l’Àliga i nans vells.  Això em portava a un entorn més dolç i càlid.Quan el meu fill va plorar va ser com l’èxtasi dels tirabols. Em van portar a reanimació i de seguida em van portar el nen i mentre escoltava salt de plens, ell es va aferrar al pit, potser és per l’energia del salt de plens que farà 3 anys i pren pitet (com diu ell ) amb una alegria!!!

patum 2009 010.JPGLes  Patums les passem al Berguedà, de dia anem a la Plaça de Sant Pere amb el nens, i de nit ,torna a venir un moment màgic.  Fem coallitament , em poso  la ràdio i escolto la Patum en directe. Sentir la música que tant m’emociona i el brogit de la gent per la ràdio, i al mateix temps tenir el meu fill enganxat a mi, fent-li petons i carícies, em fa plorar d’emoció.Hi ha moments on els sentiments t’envaeixen i aquest és un d’ells, és amor i emoció.

Com diuen a Berga, patum i mamar!!!! “

 

 

 

 

Pd-No us perdeu les músiques dels enllaços!

1 comentari

  • sandra

    22/06/2011 16:12

    Judit, ets una crac…. més ben dit ets una patumaire… Bona Patum, guapa!!!!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús