Tres tristos tigres

No veig massa la tele, més que res em falta temps. Però vaig veure d’esquitllada una promo de Frank de la Jungla  i he vist el capítol on-line.

 

Em sembla que no em calia veure’l però és veure tetes en producció, siguin de l’espècie que siguin i vaig contra els meus principis.

truja-cadells.jpgHo he dit però ho repeteixo, no m’agraden els circs siguin a Barcelona o Tailàndia. I aquest programa m’ha confirmat per enèsima vegada aquest sentiment de rebuig cap als circs i zoològics.

D’aquest senyor en sé poca cosa, per no dir res. Es dedica a fer-se l’heroi per diferents països amb  tota mena d’animals exòtics. De serps a orangutans passant per cocodrils, elefants i tigres…I el capítol que jo he vist va d’això de grans felins.

M’ha deixat de pasta de moniato!

Va anar a visitar una mena de parc temàtic amb els tigres com protagonistes i víctimes a la vegada.
Espectacles típics de submissió, foto record al costat d’un cadell de tigre, vaja espectacle pur i dur….Fins aquí tot el que és habitual però com sempre hi ha cosses que em fan mal als ulls.

La primera, per tenir tigres dòcils el que fan és separar els cadells de la seva mare i alimentar-los amb biberó. Els deixen una setmana amb la tigressa, saben que el calostre és vital, i els separen per  ser criats per un empleat del recinte. D’aquesta manera modifiquen els seus instints i aconsegueixen fer-los dependents i submisos. Cada hora i mitja els donen un bibe, en total uns 15 al dia el que sumen uns 6 litres de llet, evidentment de llet de vaca modificada i adaptada.

Aquest procediment és força habitual per poder “treballar” amb animals salvatges. Per mi molt trist. Una cosa és la conservació i l’altre la tiger-pig2.jpgmodificació del comportament pel divertiment i l’ús humà.

La segona cosa que m’ha posat els pèls de punta és l’experiment que s’han treta del barret. En el moment de néixer els cadells de tigre són immediatament intercanviats per porquetes també acabats de néixer. Així una  truja fa de mare als tigres i una tigressa de mare als porquets. Han provat amb llet d’altres mamífers i no els ha funcionat.

Segons ells la llet de truja alimenta més que la de tigressa i així, diuen, els cadells de tigre creixen millor que amb la llet de la seva mare. Al cap d’unes setmanes són separats també de la truja i alimentats amb llet de vaca modificada per aconseguir que siguin més manyacs tan amb els homes com amb els altres animals.

Afirmen que potser en el futur tots els tigres d’aquest lloc seran alimentat amb llet de truja ja que així creuen que creixen més forts i més resistents. L’han fet tres vegades i diuen que els ha sortit bé, en primer  lloc perquè  la tigressa no ha gata-adopta-ardilla-4_500x328.jpgfet cap àpat de lletó, altres espècies consideres antagòniques també han reproduït aquest comportament maternal envers una  cria aliena i han declinat l’idea de cruspir-se als seus fills adoptius.

I en segon lloc perquè els cadells de tigre no han mort. Però que els cadells de tigre sobrevisquin i es facin més grossos no vol dir que estiguin més sans o que la llet de truja sigui millor. De veritat que no saben allò de l’especificitat de l’espècie? Com pot ser igual la llet d’una truja que la d’una tigressa? La seva manera de viure i créixer és absolutament diferent, el seu creixement no té res a veure. Per tant que els tigres visquin no vol dir res. Hauríem de mirar més enllà de la supervivència.

Podeu fer un paral·lelisme amb tot això? L’espècie humana també ha patit aquest experiment a gran escala sense comprovacions prèvies. No ens hem ficat la vaca a casa però també ens hem cregut Déus capaços de modificar i experimentar amb l’alimentació de les nostres cries.

Siguem francs els experiments ni a casa ni i amb gasosa.

6 comentaris

 • Alba Padró

  03/12/2010 17:03

  hehe Iria és com jugar al Twister!!

 • Iria Molleda

  03/12/2010 13:18

  A veure, si als tigres els críen amb llet de truja, als humans amb llet de vaca, als porquets amb llet de tigre, a qui li toca la llet d’elefant, o la de cèrvol? Amos hombre!!!

 • Lucila I.

  03/12/2010 12:04

  =8-O

 • angelina

  03/12/2010 10:39

  Sincerament, és creuen amb capacitat de fer el que els hi surt dels “dallonsis” per poder tenir uns tigres amanyagats? PObres tigres, i pobres porquets tb que corrien el risc de ser cruspits i segur q la llet de la tigresa es insuficient per ells, si ald e la truja es mes rica… però esclar tant es pels porquets pq total ens els acabarem menjant, oi? Nosé quw vols que et digui. Deixant el paral.lelisme a part em sempre terrible jugar d’aquesta manera amb la natura.
  Aqui (a frança) ens havien vengut la moto diferent ehh van deixar entendre en un reportatge q havien posat cries de truja a una tigresa pq aquesta havia “perdut” les seves i no fes una depresió ¿? que trist com ens diuen el que volem sentir!!!

 • Scherezade

  03/12/2010 10:01

  Com amant dels animals això que llegeixo és molt trist…Com els humans gosen canviar la natura de la vida? La natura ens dona molt i li paguem de la pitjor manera!

 • Cassià Solé

  03/12/2010 9:11

  Estic totalment d’acord amb tu. La llet de vaca modificada no és el millor pels nostres fills. Tot i axií encar ahi ha pediatres que sí que ho creuen. Diuen que és millor una llet en pols que el pit de la mare. JA M’EXPLICARÀS!!!
  Per cert. Pobres tigres!!!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús