El joc simbòlic

 La nostra criatura fa coses molt rares últimament. Li diuen joc simbòlic, però jo no tinc massa clar que estigui bé del terrat. Em fa pujar al sofà i em diu que som en un autobús. La funda del sofà és el cinturó i si no m’hi poso dins no arrenca. Quan li comento que baixo perquè estic a punt d’agafar una rampa, em diu que vigili, que davant tinc en Miquel, el seu millor amic. Llavors es passen una estona comentant el que veuen per la finestra. L’autobús es pot convertir en pocs segons en un camp de futbol amb el nano corrent i saltant darrera una pilota imaginària.

Quan estem preparant algun plat a la seva cuineta tampoc puc badar. Si considera que m’ha caigut farina o llet al terra, se’n va a la seva habitació i agafa l’escombra o el pal de fregar i ho neteja. També em fa treure el cinturó dels pantalons per passejar el gos que no tenim. L’animal en qüestió pot adoptar diferents formes. A vegades és el coixí del sofà, però normalment és més abstracte i fa de mal de dir de quina raça és.

No és l’únic nou membre de la família. Des de fa unes setmanes conviu amb nosaltres un tal Xorxo. No hem de patir. No és cap espectre ni la reencarnació d’algun personatge maligne. És un amic del gos i sembla ser que no és carnívor. Quan li pregunto on és sempre em respon que és al mercat de Calella comprant pèsols i mongetes.

4 comentaris

 • Jennifer

  13/09/2012 8:44

  Nepo, muito bom post!Acho que o conceito de betreisa e9 difedcil de julgar muitas vezes pode depender do nedvel intelectual ou mesmo do contexto no qual ela e9 dita.Mas muitas vezes apenas quando falamos (em voz alta) ou escrevemos, ou seja, quando expomos nossa opinie3o, e9 que somos capazes de julgar se aquilo e9 uma bobagem pura, uma bobagem com potencial de virar boa ide9ia ou uma ide9ia genial.Ale9m disso, as pessoas team memf3ria curta e cada um este1 te3o preocupado com si mesmo que ne3o he1 tempo para julgar as betreisas alheias por muito tempo. Portanto, falemos o que tivermos que falar. E saibamos filtrar as betreisas que ouvimos por aed

 • Carme Olmedo

  18/02/2012 21:47

  Teniu un fill tan extraordinari!en aquest simbolic i amb tanta imaginació que está desevolupant será diveridísim estar per casa,qui sap quants covidats tindru!

 • Anna

  23/01/2012 19:13

  jajajajja nosaltres hem ampliat la família amb dracs, llops i gossos. Tots amb la seva personalitat i funcions diverses!!! Inclús tenen casa a dins de casa nostra. Ens ho passem molt i molt bé!!

 • Sonia

  23/01/2012 14:29

  Que bo!!! Pots estar ben content: criatura immaginativa i família entretinguda!!! Són èpoques… i molt xules (i sí, no es val a badar!!!).

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús