Criatures 12/05/2012

Quan els la presento? Qüestió de temps

1 min

Temps. Els fills necessiten temps per assimilar i superar el divorci, primer, i després per assimilar la notícia que el pare o la mare tenen una nova parella. "Hi ha d'haver hagut una estabilitat emocional per fer el pas", explica la psicòloga clínica Catalina Munar.

Perquè la trobada amb la nova parella sigui un èxit està bé haver-los-en parlat prèviament. Les afinitats de la nova parella amb els fills són bons asos a la màniga per fer servir. Un cop se'ls n'ha parlat, el següent pas seria compartir una activitat junts. Passar un dia de festa junts és ideal per assegurar-se tenir "temps i disponibilitat per compartir sentiments, aclarir dubtes i sobretot tranquil·litzar-los i donar-los un valor positiu de les experiències", afegeix Munar.

Finalment, l'últim pas serà començar a viure plegats. "Millor que es faci quan la relació de parella sigui segura i estable". També "quan els fills hi hagin conviscut mínimament". I sobretot "quan hi hagi unes condicions de vida còmodes per a tots per a la conviviència", conclou la psicòloga.

stats