06/10/2012

Sóc petit, cuino i embruto molt!

2 min

Mireia Cuixart té 21 anys i és una estudiant d'últim curs d'educació infantil. L'objectiu del seu projecte de pràctiques és treballar la psicomotricitat fina de les criatures de 2 i 3 anys. Com que és una apassionada de la cuina ha triat fer un taller de pa i galetes com a eina per incidir en el control de la força de les mans dels infants. Entre ingredients i culleres, la Mireia transmet entusiasme en el procés d'aprenentatge de les criatures, i res no li fa basarda; perquè val a dir que el projecte ha suscitat algunes reticències per part de l'escola per la possibilitat d'haver de treure massa de farina enganxada de l'altra punta de l'escola, com a molt a prop.

El taller té una durada de tres setmanes, al llarg de les quals els nens van coneixent els ingredients, fent pastetes amb la farina i l'aigua i, fins i tot, tenyint la massa amb colorants alimentaris per treballar els colors. El dia que fan pa és emocionant perquè els nens veuen que són capaços d'elaborar un producte que coneixen perfectament i que només fan experts flequers.

La culminació arriba quan fan les galetes. Hi intervenen molts ingredients: farina, ous, sucre, mantega i xocolata! La dificultat és alta, però el resultat està garantit. Els objectius del projecte s'assoleixen amb escreix, perquè els menuts no només aprenen a modular la seva força i a modelar les formes, sinó que també han gaudit enormement de descobrir la màgia de la transformació dels aliments.

Certament, la Mireia s'ha fet uns tips de netejar. De fet, ha hagut de netejar tota la classe, de dalt a baix. Però uns dies després els pares li diuen que els nens han insistit a fer les galetes a casa i la satisfacció la deixa tan estovada que, en un instant, oblida les hores de fregall.

Un bravo per la iniciativa, Mireia, perquè no només has augmentat l'autoestima dels nens, que descobreixen que poden fer coses útils que compartiran amb tota la família, sinó que has estat el revulsiu que ha animat l'escola bressol a repetir el taller, a més d'aconseguir que tota la família, en tornar a fer les galetes a casa, hagin viscut una experiència deliciosa, malgrat l'estoneta (o estonassa) que han hagut de destinar a treure les llànties i els trossos de massa enganxades a la paret de la cuina....

stats