Entrades amb l'etiqueta ‘religió’

El pessebre de l’Imma i la Conxita

dijous, 22/12/2011

Pessebre-homoparental.jpgAixò de gestionar la família homoparental és una feinada, sobretot quan es tracta de complir tradicions. Per Nadal, posem o no posem pessebre ? Tenim arbre, tenim tió, tenim un munt d’homenets panxuts vermells enfilats als prestatges. Penses un instant en construir un d’aquells raonaments contra l’església catòlica masclista i apostòlica, però com té poc a veure amb tu, i menys amb la nostra nova família, estalvies energies. No paga la pena. Si volen pessebre, tindran pessebre.

El primer any no en poses perquè els nens no s’adonen de res. El segon, quan a l’escoleta ja han muntat el seu pessebre, a casa arriben unes figuretes  de plàstic i estàs  molt temptada de comprar dues verges maries,  però davant el dubte, prefereixes estalviar-te’n una,  tot pensant que les figuretes no sobreviuran les festes. I ho fan. Així que al tercer any, tornen a sortir, més abonyegades i amb una sola verge, que sense una companya de batalles, ja s’ha quedat per  vestir sants.

Per sort aquest quart any, l’avi ens suggereix si volem que ens faci un pessebre com el seu. Fora discercions. Així que tenim un pessebre en tota regla i tal com marca la tradició catòlica, masclista i apostòlica. No fos cas que ja de grans, els nens suspenguessin  l’assignatura d’història de l’art perquè a casa la única història sobre Maria que sentien era aquella que creixia a casa del veí.  Posats a narrar històries, els podríem explicar que ells també són  un miracle com el de l’Immaculada Concepció, i  mai millor dit.  Si haguessin estat nenes, una es diria Imma i l’altra, Conxita.