Autora

Agata EsteraÀgatha Estera i Ferrer (Nova York, USA 1971). Sóc llicenciada en Periodisme per la UPF, llicenciada en Ciències Econòmiques per la UB i Màster en Periodisme Digital per la UOC. Vaig començar la meva carrera professional a Barcelona Televisió, he fet documentals com a freelance per a TVE i fa 10 anys que treballo com a reportera als serveis informatius de TV3.

Des de jove sempre he estat vinculada a les associacions de gais i de lesbianes, i he tingut la sort de pertànyer a una generació on ser homosexual es pot viure ara amb certa quotidianitat. Vaig formar part del comitè organitzador dels Eurogames Barcelona 2008, una competició europea multi esportiva que lluita contra la homofobia, i actualment sóc membre de l’Associació de Families Lesbianes i Gais.

Quan ets gai o lesbiana, i decideixes tenir fills, has de sortir contínuament de l’armari. Per entendre’ns… has d’explicar constantment, amb més o menys gràcia, amb més o menys ganes, que aquella criatura té dues mares, o dos pares. I per explicar-me, al 2009 vaig començar la meva vida com a blocaire amb En Família LG, un blog en castellà adreçat principalment al públic homosexual. Al 2010 vaig començar a escriure articles per aquest blog al portal Criatures, una col.laboració totalment altruïsta i sense cap mena de compensació econòmica, pel plaer d’escriure i de fer pedagogia en favor de les families homoparentals.

“Per entendre’ns” és la meva criatura bonica, més personal, on hi trobaràs la vida quotidiana d’una família homoparental: les qüestions domèstiques, el què, el com i el perquè i potser alguna cosa més.

Em trobaràs a Googleo al meu perfil digital.

3 comentaris

 • Núria Peiró

  16/11/2011 1:24

  Acabo de posar al google: “contes de parelles homosexuals en catala” i fent recerca he arribat aquí. M’encanta haver descobert aquest blog i m’hi començaré a posar. Sóc mare d’una princesa preciosa i som una parella de dones. Puc entendre perfectament el que comentes i espero poder anar fent comentaris que puguin ajudar a d’altres parelles o a noies joves que s’inicien en la homosexualitat. És meravellós estar amb una dona i el remate final és tenir un fill !!

 • Natàlia Vila Perich

  15/03/2011 20:09

  Hola!
  Em dic Natàlia, tinc 15 anys i sóc lesbiana.
  Cada dia remeno el web del diari perquè m’encanta i avui he trobat això, i m’ha fet moltíssima il·lusió, ja que jo en un futur també vull ser mare, etc… Moltes gràcies, de veritat.

  P.D: Estaria bé que a algun suplement del “Criatures” es parlés dels adolescents homosexuals, de com es senten, la seva vida a l’institut…

 • Lidia Molina

  02/01/2011 23:44

  Soy madre, esposa, mujer, si sobre todo mujer, mujer progresista.
  Tengo tres hijos de distintas edades a los que intento inculcarles unos principios progresistas. Tod@s tenemos los mismos derechos y necesidades, así que espero que en un futuro los H&M “GL” puedan cada vez más expresar su tendencia sexual con toda naturalidad sin que nadie tenga que alarmarse? ; )

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús