Activitats amb nens 20/05/2017

Les mòmies

Una mòmia és un cos embalsamat i recobert d’embenatges. La momificació era un ritual funerari a l’antic Egipte, i ho feien tan bé que milers d’anys després hem trobat mòmies en molt bon estat. Avui us n’expliquem alguns secrets

Cristina Serret
1 min
Les mòmies   Art of glow En tus manos

Per què els egipcis momificaven els morts?

Ells creien que, un cop mortes, les persones viuen una segona vida. I per fer-ho necessiten el cos. Així que l’embalsamaven per conservar-lo en bon estat.

En què consistia el procés de momificació?

Primer s’extreien els òrgans del mort. Després, el cos es cobria amb una barreja de sals, que servien per assecar l’organisme. D’aquesta manera, no es deteriorava. Per això hem trobat mòmies de més de 3.000 anys molt ben conservades. Al final, el cos s’embolcallava amb un embenatge.

Tothom era momificat?

No, perquè era un procés molt costós. Només les persones riques i poderoses s’ho podien permetre. I el faraó i la seva família, esclar.

Què se’n feia, de les mòmies?

Es dipositaven a l’interior d’un sarcòfag, que podia ser de fusta, de pedra, d’or o de plata. Després es traslladaven a la tomba. De tombes n’hi havia de molts tipus. Les més famoses són les piràmides.

Els antics egipcis eren supersticiosos?

Sí. Col·locaven amulets entre els embenatges per protegir el cos i l’ànima del difunt. Per exemple, un escarabat alat, que simbolitzava la resurrecció.

Vocabulary

Mummies: mòmies

Birds: ocells

Long time: molt de temps

To embalm: embalsamar

stats