Escola 21/09/2016

Nova edició del programa 'Bojos per la ciència'

El programa 'Bojos per la Ciència' de la Fundació Catalunya-La Pedrera es consolida i ofereix 200 places per al curs 2016-2017

A.f.
3 min
Nova edició del programa 'Bojos per la ciència'

La Fundació Catalunya-La Pedrera presenta una nova edició de 'Bojos per la ciència', un programa d’excel·lència que es durà a terme en col·laboració amb alguns dels principals centres de recerca del país.

'Bojos per la ciència' s’adreça als estudiants de batxillerat que tinguin interès i mostrin aptituds en el camp de les ciències. Les sessions es duran a terme els dissabtes a partir del mes de gener del 2017 i es tractaran diferents temes científics actuals.

Fins al 23 d’octubre estarà obert el període d’inscripció per poder participar en aquest programa. Els estudiants inscrits hauran de passar per un procés de selecció. Aquest programa formatiu ofereix l’oportunitat als estudiants d'aprofundir en la teoria i les tècniques científiques en el diferents camps de recerca proposats: bioquímica, biomedicina, economia, física, matemàtiques, natura, noves tecnologies, química...

Els alumnes treballaran als mateixos centres de recerca juntament amb els investigadors que ho fan habitualment. D’aquesta manera podran experimentar com es fa ciència en un centre de recerca internacional, fet que els permetrà guanyar pràctica en les últimes metodologies d'avantguarda, així com posicionar-se per a una possible carrera professional dins la branca científica que hagin escollit.

El programa 'Bojos per la ciència' 2017 ofereix un total de 201 places en 8 cursos:

1- Bojos per la Biomedicina (24 places). Impartit per investigadors de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona.

2- Bojos per la Bioquímica (24 places). Impartit per investigadors i professorat del departament de bioquímica i biologia molecular de la Universitat de Barcelona (UB). El programa es realitza a la Facultat de Biologia.

3- Bojos per l’Economia (35 places). Impartit per investigadors i professorat vinculats al Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI) i al departament d’economia de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

4- Bojos per la Física (24 places). Impartit per investigadors de l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE) i Institut de Nanociència i Nantotecnologia (ICN2) a Bellaterra, amb la col·laboració de l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC/IEEC), la Universitat de Barcelona, l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (SCMAB), el Sincrotró Alba i MónNatura Pirineus.

5- Bojos per les Matemàtiques (24 places). Impartit per investigadors i professorat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), professorat de diferents instituts d’ensenyament secundari de Catalunya i membres del Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA), la Federació d’entitats per a l’ensenyament de les matemàtiques a Catalunya (FEEMCAT) i la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM).

6- Bojos per la Natura (25 places). Impartit per investigadors i professorat de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals-Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) amb la col·laboració del Museu de les Terres de l’Ebre i MónNatura Delta de l’Ebre, a Amposta (el Montsià); l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) a Sant Carles de la Ràpita (el Montsià); l’Espai Natura Muntanya d’Alinyà (l'Alt Urgell); el Jardí Botànic Marimurtra, a Blanes (la Selva), entre d’altres.

7- Bojos per les Noves Tecnologies (24 places). Impartit per investigadors i professorat de La Salle Campus Barcelona i la Universitat Ramon Rull de Barcelona.

8- Bojos per la Química (21 places). Impartit per investigadors de Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) de Tarragona.

stats