Criatures 06/07/2013

Una bona prevenció

Per evitar grans mals

1 min

Com bé diu la dita, val més prevenir que curar. Si prenem algunes mesures prèvies que puguin evitar mals de més gravetat, ens estalviarem més d'un ensurt amb els més petits de la casa.

La doctora Rodríguez García posa com a exemple clau el fet d'estar ben alerta amb la canalla a la platja o a la piscina: "Mai et pots confiar, per molt bé que nedi el teu fill o per molt gran que sigui, perquè en qualsevol moment pot relliscar, perdre l'equilibri, que algú se li llenci a sobre, etc., i cal reaccionar en qüestió de segons". Sense sortir del medi aquàtic, és molt important assecar perfectament les orelles dels petits després d'estar-se a la platja o a la piscina "i, si el nen o la nena en qüestió sol tenir otitis de manera recurrent, val més utilitzar taps des del moment zero", apunta la pediatra.

Les locions repel·lents d'insectes, les mosquiteres per a bressol o cotxet i els repel·lents elèctrics eviten força satisfactòriament les picades. A l'hora d'evitar marejos si viatgem en cotxe, tot i que existeixen polseres que en principi funcionen, la doctora Rodríguez García recomana "no deixar que les criatures mirin a través de les finestres i fer que intentin mantenir la mirada cap endavant". "Se les pot distreure jugant, cantant, el que sigui, però que no mirin per la finestra perquè el paisatge es va movent i això és el que les mareja".

stats