Criatures 18/08/2017

Miscel·lània d'estiu

2 min

Un llibre

La Montaña sagrada, Jason Webster

"Yo había llegado aquí con ideas de transformación, con una lista de cosas que pensaba hacer en la finca: grandes planes, en suma (...). Pero, para mi sorpresa y a pesar de todo lo que había conseguido llevar a término, la transformación había tenido un sentido inverso. Esta tierra, esta montaña, me había cambiado a mí más que yo a ellla. Y todo gracias a tocarla con las manos, a sentir su pulso y sus ritmos, sus ciclos y transformaciones."

Un moviment

Deep ecology

L'única manera de curar el planeta Terra és guarir-nos a nosaltres mateixos. Deep ecology és un moviment que proposa la transformació personal com a eina per millorar el món on vivim. Sentir-nos un amb la natura és el primer pas per identificar els problemes medio-ambientals com a propis. Tot allò quant li passa a aquest planeta, ens succeeix, en realitat a nosaltres. No hi ha cap frontera entre nosaltres i el món. Som un teixit tan interconnectat que no el podem separar. Cada vegada que embrutem un riu, es taca la nostra sang. El planeta és el mar i nosaltres en som l'ona. Tots som aigua, sense distinció. l'única opció és viure amb la conciència que som TOT. Cal admetre les nostres febleses i debilitats, estimar-les, acceptar-les. Fer les paus. Només podem arreglar els problemes ecològics, solucionant els nostres propis conflictes. Jo viure en les generacions futures. Per tant, és la meva tasca modelar el món on ells, i nosaltres, viurem. això és Deep ecology.

Fonts: Geertje couwenbergh (revista Happinezz), The World we have, Thich Nhat Hanh

Una descoberta

Unes gotes d'oli essencial de flor de taronger (o d'espigol) a les plantes dels peus abans d'anar a dormir, t'endinsa en un son llarg, esplèndid i relaxant

Una recepta

A Escòcia mengen una mena de crackers/galetes que anomenen OATcakes, estan fetes amb farina d'avena i són d'allò més saborosses i nutritives si hi afegeixes llavors de lli i sèsam com jo faig.

ingredients: 140 grams farina d'avena, 140 gr de flocs d'avena, 280 grams d'aigua bullint, 40 grams d'oli d'oliva, pessic de sal, grapa de lli i sèsam.

procediment: barregem els ingredients, amassant una mica. els deixem reposar a la nevera 30 minuts. Estirem la massa (5mm), fem formes rodones amb un got. Enfornem 25 minuts aprox a 180º.

Un consell

Potser és el consell més vell de l'univers però a mi em va molt bé: hidratar-nos mitjançant les infusions. Me les faig de les més variades plantes i flors i així aporto al més cos totes les propietats botàniques i no m'oblido de beure aigua, que tan ens costa a vegades. Per exemple, la infusió de vainilla i camamilla n'és una. També la de fonoll i menta. O la de fruites del bosc. O la de poma deshidratada i canyella.

stats