Criatures 02/06/2014

El salvador de la humanitat

3 min

- Sempre hi ha qui vol explicar la història al seu gust i les marques de llet artificial no poden ser l’excepció. - 21:30, estirada al llit,feta caldo, intento adormir-me. La tele em va genial per desconnectar, no pensar i dormir com un liró. De cop escolto el cognom d’una persona... Em poso les ulleres i no em veig a mi mateixa però tinc els ulls com plats i el cervell em bull.

De nou la maleïda i enganyosa publicitat ens diu el què hem de pensar, ens instrueix en el que vol que interioritzem com a veritat i realitat absoluta. Que econòmic surt mentir i adaptar la realitat a la necessitat i caprici de certa empresa!

Arribats a aquest punt us informo que no penso citar, anomenar o enllaçar res de la citada marca. Segur que, si teniu televisió, sabeu de què us parlo, i moltes em seguiu al meu Facebook també sabeu de quina marca i de quinconegut cognomus parlo.

Fa temps que laindustriafa el que vol,essalta les normes les lleis i viu feliç l’obertura nous mercats, ja que a causade la crisisembla que la lactànciaaaugmentat en el nostre país així que van a explorar-ne d'altres. Però aquesta ha estat la primera vegada que volen explicar què va passar fa escassos 100 anys i evidentment la seva visió no té massa a veure amb la realitat.

A l'anuncisembla talment que aquest home salvés al món. Què hauríem fet sense aquest home!?? Què hauria estat de les pobres mares que no tenien llet!? Sort n'hemtingut del seu compromís... Si nofos per això la humanitat ja s’hauriaextingit a hores d’ara!

És evident que sempre han existit mares que no han tingut llet, l’hipogàlactiapotser real, molt real! També és evident que les criatures que no podien ser alletades per les seves mares eren alimentades amb “llets” de fabricació casolana: sucre o mel, llet condensada, llet evaporada, ou, farines... assaig/error, assaig/error... Molts van sobreviure però molts van morir. També hi havia l’opció de les dides, i com tot en aquesta vida hi havia de tot. La lactància solidària solia funcionar molt bé perquè era un alletament de proximitat, de tu a tu: una amiga, una veïna, una dona del poble... i ....lalactància mercenària on en la majoria de casos el benestar de les criatures podia estar en joc si atenien a més d’una criatura a la vegada.

La llet artificial no ha salvat a la humanitat, el senyor del cognom famós no tenia cap compromís amb les mares com ens volen fer creure ara. La llet artificial va ser una gran manera de donar sortidaa l'excedentde producció de llet de vaca existent, va ser una manera d’augmentar lamàd’obra femenina en un moment crític de la nostra historia.La llet artificial no complia cap compromísrespecte ala salut, evitava morts però res més.

Ara no enspoden voler explicar la historiaa l´inrevés, la llet artificial fa escassos anys que ens acompanya no ens ha fet arribar fins aquí com a espècie i ara per ara, tot i permetre alimentar les criatures les mares de les quals no volen alletar o no poden alletar no ha aportat res superior o millor que la lactància materna.

En fi, suposo que anirem cada vegada a pitjor, perquè a millor no anem. Només espero que aquest anunci no el vegi massa gent, no sigui que vulguin reescriure la història de la llet artificial i fer un homenatge al senyor del cognom per salvar l’espècie humana!

stats