Criatures 12/03/2010

I per postres... natilles de la mama!

3 min

Cada dia a l'hora de dinar faig una repassada a un parell de diaris. Sempre començo per la contra i vaig avançant com els crancs. Però ahir no vaig passar de la contra de l'Avui.

Daniel Angerer, xef del restaurant novaiorquès "Klee Brasserie", ha estat creant noves receptes per a la seva carta. Fins aquí res fora de l'habitual. Daniel a més,és pare,té una nena de pocs mesos alletada per la seva companya Lori Mason.

Doncs bé, en vistes dels excedents de llet i de la capacitat productiva de Lori, el xef ha decidit fer experiments amb aquesta llet extra. Potser patia per la caducitat de la llet congelada o potser li mancava lloc al congelador del restaurant. Ja se sap a les mares quan ens agafa la dèria de fer reserves ens entren ganes d'alimentar mig veïnat, béen el cas de laLori mig Manhattan!

Sembla que la notícia ha tingut un gran impacte entre els americans. He entrat a xafardejar i amb l'ajuda de Sant Google he buscat informació de Daniel i ara mateix no sé si té moltes reserves per tastar les seves delicatssen de llet materna, no tenen mala pinta la veritat, però el que ha aconseguit és revolucionarlapremsa americana, i part de la del estranger, tothom parla de la seva ocurrència. Altres xefs ja havien intentat experimentar amb creacions de llet materna peròles temptativesno havien anat mésenllà d' Europa, ja se sap, fa una certa angúnia degustar llet de mares humanes però no hi ha cap problema per prendre cada dia un parell de tallats amb llet de vaques desconegudes.

Immediatament després m'he ficat al Facebook i com no podia ser d'altra manera Daniel Angerer té perfil en aquesta xarxa social. I és clar m'he vist temptada a enviar-li una sol·licitud d’amistat i estic valorant seriosament l'opció de fer-meamiga de la seva promesa i esbrinar els seus trucs per augmentar la producció de llet!

Però el que em resulta més curiós és que aquesta vegada això ha passat en el país que censura la lactància materna i la cataloga de pornogràfica i obscena: recordeu el pit de la Jackson a la super bowl? la censura apliacada a les imatges de lactància del Facebook? La dificultat per alletar un nen grandet al carrer sense ser titlladade pervertida o d'immoral???I recordeu la censura sobre la imatged'unanena alletada que acabava de serrescatada a Haití?? I ara el país que no pot veure un pit matern sense escandalitzar-se es rendeix als formatgesfabricats amb llet materna, i per més inri, tenen el valor de parlar dels beneficis que aquest tipus d'alimentaciópot tenirper als adults! Al·lucino! està clar que no es pot ser més hipòcrita, o d'on es pensen que surt la llet del formatge que degustena Klee Brasserie?No hi ha més cec que el que no hi vol veure! Tot sigui

per la salut, ja se sap, si es paga car segur que és bo, molt bo per a la salut!

Sembla de tota maneraque lescreacions de Daniel seran temporals, finsesgotar la productivitat deLori o potser seranun èxit qui sap!I li caldrà buscar noves fonts de aprovisionament, si paga béés un negoci rodó per ambdues bandes. Els bancs de llet són un gest d'altruisme màxim però en època de crisi ja se sap, tot a la butxaca!

Tinc amigues que han fet pastissos d'aniversari i menges semblants per a la família per aprofitar els culets de llet congelada (les cares de fàstic no tenien preu) o per fer un pa de pessic al nen que encara no pren llet de vaca. Però he de reconèixer que la gosadia i l'enginy de Daniel m'ha sorprès, els ha colat un gol! Per cert,espero i desitjo que no tingui cap inspecció de sanitat, que ja se sap que són molt tiquis-miquis amb les matèries primeres. I per descomptat sócuna fan incondicional des d'aradela capacitat productiva de Lori Mason! Li fem un grup de fans al Facebook?

Per cert, a veure si Ferran Adrià quan torni a obrir el Bulli ens delecta amb una "deconstrucció de natillesde llet de la mama". Puc fer ja la reserva?

stats