Criatures 12/12/2011

La millor defensa? Un bon atac!

3 min

------- Noies arriben fetes de guardar i cal estar preparada. Així que a dues setmanes per Nadal us convido a començar l'entrenament per superar amb èxit aquestes festes! ------- Per part meva som pocs de família, per part del meu marit la cosa es desboca però fa ja uns anys que no alleto així que ja no sóc blanc de les crítiques. Però en anys anteriors era el blanc de totes les crítiques, de totes les preguntes i de totes les bromes! Quina gràcia!

Els dinars, sopars i sobretaules de Nadal són un perill. Ho són perquè l'ambient es relaxa, tot és més distés i sembla que tothom té dret a ficar-se on no el demanen. Tot i que les crítiques s'embolcallen amb aquell aire de gresca i xerinola les frases i opinions que ens podem sentir són d'allò més àcides!

I com que no podem evitar-les i abans de sortir rebotades, enfadades i frustrades com cada any val la pena prendre'ns el tema en conya i preparar una bona defensa quan escolteu coses com aquestes:

Quan parlen com si no hi fóssiu:

Et quedes atònita quan l'àvia de la criatura i la tieta segona que només et veuen per Nadal (o si hi ha un enterrament durant l'any) es posen a parlar de la teva lactància com si tu no hi fossis. Ja us aviso ara que elles no us han convidat a la discussió, només podeu escoltar si, al seu parer, és necessari o no: seguir alletant tant de temps, alletar sense horaris, alletar a la mínima que la criatura fa "wüe", deixar-lo mamar abans del menjar de veritat...

Quan les cunyades pregunten/opinen/discuteixen:

Totes tenim una (o més d'una) cunyada que no ha alletat i se sent ferida, dolguda, qüestionada i mil coses més cada vegada que et veu treure la teta, tu no has obert la boca però ella buscarà el moment durant el dinar per atacar tot allò que fas o deixes de fer.

Quan no pots evitar escoltar les dissertacions generals:

Que afirmen que: es crien igual amb biberó, que la lactància desgasta molt a la mare ( "Mira quines ulleres que fa i que prima l'està deixant!"), que és molt sacrificada i que tant de temps amb la teta a la boca ja és vici.

Per tant i com sabem que això passarà ens preparem des de ja per poder superar amb nota i sense mal al fetge les trobades familiars:

I. En tots els casos cal asseure's a l'altre punta de la taula, amb la rebesàvia sorda, i fer veure que no sentim a la família. Com quan ens parlen en un altre idioma i no podem fer més que somriure i posar cara de pòquer i dir: sí, sí,síiiiiii...sí, sí, però no entenem paraula.

II. Dents: Com deia una folklòrica. Que no sabeu com fot que sigueu tot somriures entre tanta crítica!

III. Si voleu parlar en primera instància feu servir les frases: "No comments" o com diu la meva amiga Ruth "No faré declaracions" són ideals!

IV. Si teniu una germana, cosina... O qualsevol membre de la família que també alleta feu pinya! Amb dos és més complicat.

V. Si entreu al seu joc prepareu respostes per deixar-los amb cara de babaus:

• Elpediatra m'ha dit que un mínim de dos anys obligatòriament (si té més edat augmenteu la xifra) • (Amb cara de gos abandonat) La crisi és el que té! • Entinc per donar i regalar. Vols un tallat? • (Amb un somriure) Tinc mala llet, millor no em treguis el tema • Lallet materna és pels humans. A tu amb què et van alimentar? • Liagrada igual el pernil deJabugoque la teta, i la teta em surt mésbarateta! • (La meva preferida) I tu quantes vegades folles?

VI.Taps per no sentir bajanades! Que ja sabeu que us els podeu regalar dies abans de Festes.

VII. Paciència i més paciència, una copa de cava o vi és inofensiva per les nostres criatures i necessària per la nostra salut mental.

VIII. Les sobre taules són el més complicat, sempre uns podeu tancar en una habitació, fer la migdiada i no sentir res de res!

IX. Si ho veieu molt complicat fingir una gastroenteritis no és pecat.

X. Roba amb estil: Deixeu clares les vostres intencions i prepareu-vos unamegasamarreta per destapar-se al estilSupermanque els deixi esmaperduts!

Estic pensant que també podeu fer regals per tota la família, per si no ho tenen clar! La sogra amb el davantal ha de ser la llet!!!

stats