Criatures 30/05/2014

La llei de Déu, les lleis dels homes

2 min

La MeriamYehyIbrahimresta reclosa a Sudanacusadad’adulteri i per renunciar a la fe musulmana, tal delicte la condemna a pena de mort…. -

LaMeriamporta des d’agostretingudaa la presó amb el seu fill de 20 mesos i acaba de parir la seva filla a la infermeria de la mateixa presó on es troba.Tot i que està condemnada a mort l’Alcorà deixa clar en diversos versicles que els nens han de ser alletats durant 30 mesos (dos anys) i per aquesta raó han decidit ajornar la pena fins que hagin transcorregut aquest mesos. Està acusada d'adulteri i de renunciar a la fe musulmana.

De casa nostra a Sudan hi ha 4.176,37 km, és evident que jo ni cap de les/els que llegiu el bloc la coneixeu de res però no puc evitar sentir-la molt propera.

Sabem que laMeriamés una dona valenta i lluitadora, ja que durant el seu judici va renunciar a deixar de ser cristiana, cosa que hauria salvat la seva vida, ja que la pena d’adulteri “només” serà castigada a ser flagel·lada 100 vegades. Ella va triar el camí difícil sabent les implicacions d’aquesta decisió.

Ara el rellotge s’ha posat en funcionament i cada dia que passa, cada dia que alleta a la seva nena escurça la seva vida.La llei de Déu ho deixa clar, cal alletar dos anys i els homes implacables seguiran la llei durant 30 mesos.

Vull pensar que això ha passat per alguna cosa, que la lactància ens dóna temps a tots per actuar, que la lactància és el temps de descompte que ens permetrà als altres ajudar a laMeriama sortir de la presó, a aconseguir una commutació de la seva pena…. Altres dones no han tingut tanta sort, la seva gestació no ha representat cap excusa per ser executades de manera bàrbara.

LaFarzanava ser assassinada aPaquistanfa escassos dies. Lapidada pel seu pare i els seus germans per casar-se amb l’home que ella estimava en contra del que la seva família volia. LaFarzanaembarassada de 5 mesos no va tenir cap mena d’opció, però amb laMeriamno podem perdre l’esperança...

La llei de Déu és ara el nostre temps, el temps per fer pressió internacional i aconseguir la llibertat d’aquesta mare.Fem força, ajudem aquesta dona a tornar a ser lliure, a gaudir dels seus fills en llibertat.

Jo ja ho he fet i només calen un segons per deixar clar que laMeriamno està sola, que cap dona està sola!

Podeu signar a la web d’Amnistia Internacional, calen molts suports per fer pressió sobre el govern Sudanès, ara per ara la causa de laMeriamnomés compta amb 64.249 adhesions… Perquè cap dona hauria de morir per la llei dels homes.

Perquè com diu el Talumd: Aquell que salva una vida, és com si salvés al món sencer.

stats