Criatures 09/10/2012

On la deso?

3 min

-

Tinc una bossa de deixalles industrial plena de pots buits que han servit per alimentar a la Laura aquests mesos. Avui entrada sobre recipients on podeu congelar i emmagatzemar la llet.

-

En general quan una pensa on deixarà la seva llet pensa immediatament en anar a la farmàcia a comprar bosses i pots especials però la pela és la pela i ser pràctic a aquestes alçades del partit és el millor.

Així que avui, fem un repàs a tots ells i valorem pros i contres de cada tipus d’envàs, trieu i remeneu al gust. En general cal que siguin: de boca ample perquè siguin fàcils de rentar, no cal esterilitzar-los només rentar-los amb aigua i sabó i deixar-los assecar. Si no són cap dels que hem dit però són de plàstic o de vidre guaiteu que portin el símbol “apte per l’ús alimentari”, un dibuix d'un forquilla i una cullera.

-Biberons del tirallets: Normalment les marques que es dediquen a fabricar tirallets i biberons també fabriquen envasos específics per emmagatzemar la llet.

Pros:Formen part del tirallets per tant ja els tenim comprats, com a mínim un.Acostumen a tenir una bona rosca el que facilita que quedin ben tancats, tenen la boca ample el que facilita la seva neteja, els podem reutilitzar.

Contres: Són cars, acostumen a tenir una capacitat d’entre 150-180ml que pot ser massa al principi si no sabem quina quantitat prendrà la criatura, cada tirallets té la seva rosca el que fa complicat fer-ne us amb un tirallets diferent.

-Bosses de congelació especifiques:Les podem comprar a les farmàcies i a les botiges de puericultura i s’adapten al interior del recipient del tirallets.

Pros: Permeten emmagatzemar des de petites quantitats a grans quantitats, si les omplíem les podem emmagatzemar com si fossin llibres i ocupen poc espai al congelador.

Contres: Són molt cares si ens cal emmagatzemar poc volum no resulta pràctic, poden tenir fuges i no es poden reutilitzar.

-Pots de vidre de conserves:Es podem reutilitzar els pots de vidre que comprem al supermercat: tomàquet fregit, bolets, tonyina... Només cal rentar-los amb aigua i sabó abans de fer-los servir.

Pros: Reciclem i no gastem, tot i ser cert que les immunoglobulines de la llet materna es poden quedar enganxades a la superfície del vidre això no té la major importància perquè només es tracta d’unes pres, la boca ample permet netejar-los a fons.

Contres: Es trenquen amb facilitat, les tapes es podem rovellar i cal canviar-les.

-Pots d’anàlisi d’orina:Els recipients utilitzats per portar mostres al laboratori es poden comprar a totes les farmàcies.

Pros: Són econòmics ( 20-30 cèntims d’euro), es poden reutilitzar, tenen un volum adequat, es poden emmagatzemar i congelar bé.

Contres: Cal rentar-los abans de fer-los servir ja que porten un gas per esterilitzar-los (òxid d’etilè) que a grans quantitats pots ser tòxic, no són d’ús alimentari el que pot causar neguit als pares.

-Glaçoneres: Les típiques plaques amb foradets per fer glaçons al congelador de casa

Pros: Són econòmiques, són d’us alimentari, permeten descongelar petites o grans quantitats de llet segons calgui amb molta facilitat

Contres: Es poden vessar amb facilitar si no es manipulen amb cura, cal tancar-les amb una bossa hermètica perquè la llet no agafi l’olor del que tinguem al congelador.

-Bosses de glaçons:Les podeu trobar als supermercats per paquets.

Pros: Són molt econòmiques, permeten emmagatzemar des de petites quantitats de llet a 500ml, faciliten molt la descongelació i es pot descongelar els glaçons de llet necessaris molt ràpidament sense fer malbé la resta del paquet. Són d’ús alimentari.

Contres: Cal tancar-les bé perquè es poden vessar, es poden punxar amb facilitat.

Apa doncs, ja teniu opcions i idees per emmagatzemar la llet i no cal dir que si en teniu més no dubteu a compartir-les!

stats