Criatures 09/04/2012

Vending

3 min

- Avui en dia en una màquina expenedora pots trobar qualsevol cosa. A Astorga

-

De fet no estic massa segura que et calgui un filet de vedella a les dues de la matinada però del que estic segura és que l'oferta crea la necessitat. Si sé que a la cantonada venen botifarres 24 hores potser a les tres de la matinada em caldrà sortir a fer una visita a la carnisseria, no? L'oferta crea la demanda!

Sort que no visc a Astorga i no tinc aquestes temptacions!

I a què ve tot això us esteu preguntat, oi? Doncs que no només hi ha màquines expenedores de carn, de material de telefonia, de preservatius, per suposat de refrescos i patates fregides.... Ara resulta que també hi ha màquines expenedores de: mugroneres, biberons, quids d'arracades.... Os pedrer!

A mi em va xocar veure aquest màquina de vending i em va xocar més veure-la en una hospital de Barcelona a la planta de maternitat! Vaig pensar en els filets a les tres de la matinada, en l'oferta, la demana i les necesitats que ens creen!

Però cal suspesar-ho tot en aquesta vida, i cal valorar els pros i contres de tenir aquest tipus de màquines en una planta de maternitat funcionant vint-i-quatre horesal dia, set diesla setmana,tres-cents seixanta-cinc dies l'any:

1. Si et cal el producte el tens a mà. 2. Si no et cal el producte, però et penses que et cal, el tens a mà.

Així de simple i real és la valoració. Per experiència sé que tenir a casa certs productes et poden fer caure en la utilització dels mateixos en moments de crisis de lactància. Recordo que em van regalar un parell de boniques i suposadament inofensivescanastretes a les classes de prepart, al arribar a casa les vaig col·locar degudament en un armari buit de la cuina. Allò que jo veia com un salvavides: "per si de cas" , era en realitat una bomba de rellotgeria perquè la temptació és molt gran en certs moments de desconcert i molts d'aquests productes poden interferir en la lactància.

Doncs ara imagineu que acabeu de parir i que inicieu la lactància, i que sabeu que hi ha aquesta màquina de vending al girar el passadís! No sentiu com us crida??

Res del que hi ha a la màquina és bo o dolent per sí sol, de fet ben utilitzades unes mugroneres poden salvar una lactància. Però fa anys que es regalen, generalitzant així el seu ús, a les maternitats i el que està clar és que a la majoria de les mares no els calen per res.

Els biberons com a recipients per alimentar a les criatures, ja sigui amb llet materna o llet artificial, són també la norma subjectiva. Sembla que només es pugui alimentar amb llet extreta a una criatura amb un biberó quan hi ha forces opcions a valorar. Per quina raó no hi ha una xeringa o un gotet a la màquina? Com a mínim seria unaventamés democràtica!

Per tan les mugroneres com els bibes tot i poden ser de gran ajuda penso que no haurien de ser a tocar de la mà, com a mínim no haurien de ser vistes com a la primera opció o l'opció fàcil.

A més hi ha un problema afegit, deduïm massa sovint que tot el que ve d'un hospital o d'un bata blanca és bo i és correcte, i no ens han entrenat per preguntar-nos si allò que ens diuen és cert o no, si allò que ens venen és necessari o no... O donem per vàlid i llestos.

Voto perquè algun dia la màquina expenedora del passadís d'un hospital inclogui en el seu assortit un val per un pack d'atenció personalitzada de la lactància!

stats