Criatures 04/04/2012

Vaga, vaga, vaga general...

3 min

-

Les vagues com la de la setmana passada duren un dia. Què ja és molt! Però hi ha criatures que de cop decideixen anar a la vaga i el que és pitjor la vaga no té data de finalització.

-

Durant el primer any de vida per les criaturesmamarés igual a supervivència. Cap criatura sap que a la farmàcia es pot comprar llet artificial. Les nostres criatures estan programades per mamar tot el primer any de vida i part del segon ja que sabem que el deslletament natural es situa entre els dos anys i mig i els set.

En aquests primer anys de vida que una criatura es deslleti no té sentitbiològicament. Per sobreviure cal mamar i no hi ha raó per deixar la teta. Però hi ha criatures que de cop ( normalment entre els 8 mesos i l'any) deixen de mamar i no volen saber res del pit.

Per les mares és una sensació terrible que una criatura es negui a mamar. Les mares que som patidores de mena comencem a angoixar-nos i el que fem és intentar posar més a la criatura al pit, oferir més pit i insistir una vegada i un altre... És una desesperació total que porta a ser massa insistent i que pot ser contraproduent si el que volem és que la criatura torni a mamar. Anem a pams, en primer lloc ens cal saber per quina raó la criatura ha començat una vaga, deixo apuntades les més usuals dividides en dues grans opcions:

Malaltia o malestar de la criatura

- La sortida de les dents - Mald'orella - Mala la gola o aftes a la boca - Mocso congestió nassal

Situacions relacionades amb la mare o amb la situació familiar

- Uncrit de la mare, per exemple per una mossegada - Latornada a la feina de la mare - Canvide situació ( gestació, ovulació.... la vaga acostuma a durar només uns dies) o nou domicili Per tant en primer lloc caldria passar pel pediatra i fer una revisió complerta a la criatura per assegurant-nos que no hi ha res físic que dificulti la lactància. Si tot està bé ens cal anar a revisar el segon bloc d'opcions.

En moltes ocasions les criatures reaccionen així després d'una mossegada si la mare s'espanta, fa un crit o fa mala cara. Sembla impossible que criatures tan petites es puguin adonar d'aquestes coses però se'n adonen i reaccionen evitant la situació.

També la separació de la mare, quan torna a treballar, pot produir que la criatura deixi de mamar temporalment que reaccioni amb menyspreu quan la mare torna i no vulgui mamar sota cap concepte.

Bé, una vegada s'ha produït la situació de vaga i si no volem acabar amb la lactància s'ha de posar fil a l'agulla.

Com us deia no convé sota cap concepte forçar a la criatura o voler-la guanyar per gana. Cal seguir oferint alimentació complementaria si en pren i extreure's llet i donar-la com sigui. Sota cap concepte s'ha de deixar la criatura sense menjar, perquè això no farà que torni a mamar.

El pit és una opció per les criatures no una obligació! Per tant cal desplegar les armes de seducció que totes les dones tenim i enamorar a la criatura.I això com es fa?

Doncs hi ha diverses tècniques de seducció:

- Latècnica de la banyera: Sé que en època de sequera aquesta tècnica pot resultar una ignomínia ecològica, però tot sigui per recuperar una lactància. Cal preparar l'escena: llum suau, aiguacalentona, música de fons (cita romàntica total)... I ficar-se amb la criatura a la banyera, no perquè mami repeteixo, sinó perquè s'enamori! Perquè gaudeixi,rigui, perquè es deliti amb la situació amb el plaer de jugar amb la mare... Evidentmentsovintamb un única remullada no n'hi ha prou, així que caldrà repetir-ho tant com sigui possible.

-Latècnica dels llençols: Sigui hivern o estiu jugar despullats sota els llençols és divertidíssim! Fer pessigolles,paterronsa la panxa, perseguir-se, riure... I tot amb el mateix propòsit: GAUDIR! Moltes criatures riuen tant que s'obliden de la vaga de teta i es llancen enriolats al pit. ULL: a vegades ho fan uns segons per tornar a rebutjar el pit, per tant cal seguir seduint!

- Latècnica del sofà: Per fer aquesta tècnica cal posar-se la criatura a la falda (anar sense roba), posar la tele o llegir contes... Cal crear també l'ambient càlid i obscur de la banyera i resistir latemptaciód'oferir pit!

Les vagues poden ser llargues i cal tenir MOLTA paciència a vegades duren un mes! Per tant cal administrar les cites i seduir subtilment però amb insistència a la criatura.

Apuntar finalment que la majoria de vagues de teta acaben positivament amb la rendició i recapitulació de la criatura que sap perfectament que no pot viure sense la seva teta.

stats