Criatures 03/12/2010

Tres tristos tigres

3 min

No veig massa la tele, més que res em falta temps. Però vaig veure d'esquitllada una promo de Frank de la Jungla i he vist el capítol on-line.

Em sembla que no em calia veure'l però és veure tetes en producció, siguin de l'espècie que siguini vaig contra els meus principis.

Ho he dit però ho repeteixo, no m'agraden els circs siguin a Barcelona o Tailàndia. I aquest programa m'ha confirmat per enèsima vegada aquest sentiment de rebuig cap als circs i zoològics.

D'aquest senyor en sé poca cosa, per no dir res.Es dedica a fer-se l'heroi per diferents països amb tota mena d'animals exòtics. De serps a orangutans passant per cocodrils, elefants i tigres...I el capítol que jo he vist va d'això de gransfelins.

M'ha deixat de pasta de moniato!

Va anar a visitar una mena de parc temàtic amb els tigres com protagonistes i víctimes a la vegada. Espectacles típics de submissió, foto record al costat d'un cadell de tigre, vaja espectacle pur i dur....Fins aquí tot el que és habitual però com sempre hi ha cosses que em fan mal als ulls.

La primera, per tenir tigres dòcils el que fan és separar els cadells de la seva mare i alimentar-los amb biberó. Els deixen una setmana amb la tigressa, saben que el calostre és vital, i els separen per ser criats perun empleat del recinte. D'aquesta manera modifiquen els seus instints i aconsegueixen fer-los dependents i submisos. Cada hora i mitja els donen un bibe, en total uns 15 al dia el que sumen uns 6 litres de llet, evidentmentde llet de vaca modificada i adaptada.

Aquest procediment és força habitual per poder "treballar" amb animals salvatges. Per mi molt trist. Una cosa és la conservació i l'altre la modificació del comportament pel divertiment il'úshumà.

La segona cosa que m'ha posat els pèls de punta és l'experiment que s'han treta del barret. En el moment de néixer els cadells de tigre són immediatament intercanviats per porquetes també acabats de néixer. Així una truja fa de mare als tigres i una tigressa de mare als porquets. Han provat amb llet d'altres mamífers i no els ha funcionat.

Segons ells la llet de truja alimenta més que la de tigressa i així, diuen, els cadells de tigre creixen millor que amb la llet de la seva mare. Al cap d'unes setmanes són separats també de la truja i alimentats amb llet de vaca modificada per aconseguir que siguin més manyacs tan amb els homes com amb els altres animals.

Afirmen que potser en el futur tots els tigres d'aquest lloc seran alimentat amb llet de truja ja que així creuen quecreixen més forts i més resistents. L'han fet tres vegades i diuen que els ha sortit bé, en primer lloc perquè la tigressa no ha fet cap àpat de lletó, altres espècies consideres antagòniques també han reproduït aquest comportament maternal envers una cria aliena i han declinat l'idea de cruspir-se als seus fills adoptius.

I en segon llocperquè els cadells de tigre no han mort. Però que els cadells de tigre sobrevisquin i es facin més grossos no vol dir que estiguin més sans o que la llet de truja sigui millor.De veritat que no saben allò de l'especificitat de l'espècie? Com pot ser igual la llet d'una truja que la d'una tigressa? La seva manera de viure i créixer és absolutament diferent, el seu creixement no té res a veure. Per tant que els tigres visquin no vol dir res. Hauríem de mirar més enllà de la supervivència.

Podeu fer un paral·lelisme amb tot això? L'espècie humana també ha patit aquest experiment a gran escala sense comprovacions prèvies. No ens hem ficat la vaca a casa però també ens hem cregut Déus capaços de modificar i experimentar amb l'alimentació de les nostres cries.

Siguem francs els experiments ni a casa ni i amb gasosa.

stats