Criatures 03/12/2009

Lactància materna en l'època de la grip A

3 min

Els nounats i lactants menors de 6 mesos d'edat estan en risc per a les complicacions de la grip estacional i, presumiblement, també per la grip H1N1,tot i que la morbiditat i la mortalitat d'aquest nou virus encara no s'han descrit exactament. Encara que els avantatges de la lactància materna són ben coneguts, la interacció de la mare i el nounat també poden facilitar la transmissió del virus de la grip. Els beneficis i els riscs han de ser examinats acuradament:

Aquestes precaucions estan dissenyades per minimitzar el risc de contagi fins que la mare estableixi la resposta immune a la grip H1N1, i d’aquesta manera l'augment de la protecció immunitària específica siguin presents a la llet materna. Tingueu en compte que el virus de la grip no passa a través de la llet materna. Encara que la forma més eficaç per prevenir la transmissió de la grip és la separació completa del seu fill quan la mare està rebent tractament antiviral, la separació pot crear més problemes a llarg termini en l'èxit de la lactància materna i la durada de la mateixa. Per tant és una opció no aconsellable i que té més perjudicis que beneficis. Per a qualsevol mare amb infecció de la grip H1N1 que hagi d'iniciar el tractament de la grip amb un antiviral: Oseltamivir (Tamiflú) o zanamivir (Relenza) ha de saber que l’exposició neonatal als antivirals és segura. Ambdós s’excreten per la llet, però no a nivells significatius, per tant no constitueix cap problema la medicació materna amb antivirals. Si les dones es volen vacunar, tant de la grip estacional com per a la H1N1, les dues vacunes es consideren segures durant la gestació i la lactància, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i els Centres per al Control i Prevenció de la Malaltia dels EUA. (U.S. Centers for Disease Control and Prevention - CDC). L'OMS i els CDC, així com altres autoritats nacionals i internacionals, també recomanen la lactància materna com una manera important de protegir la salut del lactant durant l'estació gripal. La investigació demostra que la lactància exclusiva té un impacte significatiu sobre la salut infantil, particularment important durant l'estació de la grip, quan són comuns els refredats i les infeccions respiratòries. La lactància materna exclusiva els primers 6 mesos de vida ajuda a disminuir els problemes respiratoris (incloent la influença) i les complicacions de la influença, com la diarrea i la pneumònia. Segons Àngela Smith, presidenta de l'Associació Internacional de Consultors de Lactància (International Lactation Consultant Association - ILCA), tot i que la mare mateixa malaltia, hauria de continuar donant pit. Per quan la mare comença a presentar símptomes de grip, elseu nadó ja ha estat exposat. "La bona notícia," diu Smith, "és que, quan aquests símptomes apareixen, el cos de la mare ja està produint anticossos per ajudar-la a millorar. Aquests anticossos passen a través de la seva llet per protegir també el seu nadó. " Smith també va indicar que la lactància continuada és important conforme el nadó creix. "Això és crític durant els primers 6 mesos quan els nadons són massa petits per rebre una vacuna contra la influença, "diu ella. "Quan els nadons creixen i exploren el seu món, s’exposen encara a més gèrmens. Les mares que continuen alletant proporcionen protecció continuada als seus nadons. " Si la mare està malalta d'influença ( grip)

  • Cal que descansi molt i prengui molt de líquid
  • S’hauria de demanar ajuda a una amiga o un membre de la família que no estigui malalt, que l'ajudi a cuidar el seu nadó ( neteja de bolquers, bany...)
  • Si alleta - segueixi alletant. La influença es transmet en les gotes que surten amb la tos i els esternuts, no a través de la llet materna. ¡De fet, els anticossos que fa el seu cos per ajudar-te a combatre la influença també estan en la llet, de manera que l'alletament pot ajudar a evitar que la criatura es posi malalta!
  • Cal rentar-se les mans amb sabó i aigua calenta abans de posar el nen al pit o simplement agafar-lo.

Molta salut a totes!!!!

stats