Criatures 25/10/2012

Emergències bàsiques

2 min

-

Avui una guia ràpida en cas d’emergències. Aquelles emergències que et fan dubtar de moltes coses i per les que la lactància es pot veure compromesa.

-

Cinc situacions habituals amb solucions per intentar com a mínim no llençar la tovallola.

“Em fa MOLT mal”

Segurament ara el dolor és immens, no vols que la criatura es desperti perquè tens pànic que et torni a demanar pit. Potser tens ferides o potser no hi ha cap clivella visible però el dolor és agut i penetrat.

Què fer?

Encara que el dolor sigui molt intens o no coneguem la causa del dolor cal seguir traient llet, no hi ha més remei. Deixar llet dins el pit pot comportar encara més dificultats a posteriori, per tant anem a veure quines opcions tenim sense comprometre la lactància o deixar-la:

les ventrals mugronera Treu llet a mà o amb tirallets amb llet artificial mètode de suplementació lanolina Busca ajuda immediata en un grup de suport. “No s’agafa”

Hi ha moltes situacions que poden provocar el rebuig del pit per part de la criatura ens cal saber perquè ho fa abans de fer res.

Què fer?

Pot ser una crisisHa passat quelcom? estat presenta la criatura: P.I.S. “No tinc llet”

Aquest mite és un dels més repetits i temuts, potser és veritat però cal valorar totes les opcions.

Què fer:

“Tinc massa llet”

Sembla estrany però hi ha mares que tenen massa llet i lluny de ser una benedicció pot ser una condemna! Tenir els pits com càntirs molts mesos és insoportable!

Què fer:

Si és al principi de la lactància és habitual i poc a poc es regularà postura reclinada enrere Si hi ha temps i ganes et pots fer donant! “Mama massa”

Aquesta situació és molt angoixant, les criatures lapes desgastes i exaspera al 50%!

Què fer:

Pot ser una crisis de creixement? Ha recuperat el pes del naixement? Té dos anys i està plena traca final! -

Apa noies fins aquí la guia de supervivència!

stats