Criatures 23/09/2011

Em sap greu, però no m’agraden les rosses

3 min

Bé, de fet no m'agraden les rosses ni les morenes, ni les clares, ni les sense, ni les 0,0. Senzillament la cervesa no m'agrada gens

Per tant i per molt que m'ho recomanin jo no prendria cervesa! S'ha presentat un estudi ( comunicació lliure)el en marc del IV Simposi de la Cervesa i la Salut a Brussel·les. Copio i tradueixo d'Europa Press:

"El consum moderat de cervesa sense alcohol per part de les dones en període de lactància contribueix a reduir el risc que el nadó pateixi en el futur malalties com la arteriosclerosis, l'obesitat o el càncer, segons els resultats d'un estudi preliminar presentats aquest dimarts al pediatre de l'Agència de Salut de València, la doctora Maria Teresa Hernández Aguilar, en el marc del VI Simposi Europeu sobre Cervesa i Salut organitzat a Brussel·les. Hernández Aguilar ha explicat que la cervesa sense alcohol té una "gran quantitat d'antioxidants" i ha confirmat que un estudi "preliminar" demostra que el seu consum moderat - dues llaunes de cervesa sense alcohol al dia - contribueix a reduir les propietats antioxidants en la pròpia llet materna i, amb això, a "la disminució de risc enfront de determinades malalties no només durant la lactància sinó molts anys després" com l'arteriosclerosi, l'obesitat i el càncer. Els resultats ens han sorprès fins i tot a nosaltres mateixos perquè es va observar com les propietats antioxidants de la llet materna dequeien menys en el grup que prenia cervesa sense alcohol. Aquests efectes es veien en la llet materna, en el plasma de la mare i es veien també en l'orina del nen, de manera que es veia com aquestes propietats antioxidants eren capaços de passar de la cervesa que prenia la mare al nen ", ha precisat la investigadora"

Aixx, i a mi també em sorprenen. El que en primer lloc em patina és no poder veure l'estudi per saber com s'ha realitzat, sí ja sé que diu que es un estudi preliminar, però em sembla molt agosarades fer aquestes afirmacions sense una base ferma i contrastada.

Hi ha estudis que fa anys que han demostrar que la llet materna, amb cervesa o sense, minimitza el risc de les criatures de patir obesitat, càncer... Per tant puc deduir que amb el consum moderat de cervesa aquest efecte favorable de la llet materna augmenta? I només fa aquest efecte la cervesa o potser hi ha altres aliments que també poden fer el mateix a la llet?

En segon lloc, per saber que una criatura d'adulta tindrà menys risc de patir aquestes malalties per haver pres llet materna amb aquest extra antioxidant cal fer un seguiment de les criatures fins que són adultes. Quan van començar aquest estudi? Fa 50 anys? 40 anys? No sé quina edat tenen aquests científics però una de dues o eren molt precoços o les xifres no quadren! Han fet un estudi longitudinal que seria el que donaria sentit i credibilitat a aquestes dades? O quina mena d'estudi han fet?

El que més em crida l'atenció és el on s'han presentat aquests estudis. Perquè el nom del simposi ho deixa molt clar "cervesa i salut" en un simposi d'aquest estil dubto que surtin masses, per no dir un solestudi, que no recomani el consum de cervesa!

En segon lloc Bèlgica és el tercer país exportador mundial de cervesa, per tant explicar les virtuts de la cervesa els convé, la pela és la pela! I el mercat de mares lactants és molt productiu perquè fem tot el que ens diguin per tenir la millor llet del món per les nostres criatures.

I per últim però no menys important hauríem de saber qui paga aquest estudi, perquè cap estudi pot anar en contra de les seves fons de finançament, seria de tontos! Per tant saber qui paga és important a l'hora de contrastar la seva veracitat.

No dubto que la llet de mares que prenguin cervesa tinguin més antioxidants però hi ha altres fonts d'antioxidants que a més tenen menys calories que la cervesa. Serveixen igual?

El que em fa més ràbia d'aquesta tema és que totes som mares i totes volem el millor per les nostres criatures. Si l'estudi diu que 2 cerveses són suficients a totes les mares se'ns encén la bombeta: si en prenc 4 seràdoblement millor???

Lligar el consum d'un determinat aliment, sigui la cervesa o qualsevol altre, a x beneficis per la salut de les nostres criatures és una tirania. Donar el pit no és gens fàcil i nocal que hocompliquin més fent-nos esclaves del consum d'aliments concrets.

Si us agraden " les rosses " sense i alleteubeveu-lesperquè us agraden, no perquè cap estudi ho digui!

stats