Criatures 30/05/2011

Del biberó al ristretto només hi ha una màquina

3 min

Dissabte tenia l'entrada d'avui feta quan de cop navegant vaig descobrir el nou trasto que ha llençat Nestlé al mercat.

Si espereu una entrada seriosa en contra de la maquineta ja podeu plegar, avui és dilluns, el Barça ha guanyat la Champions i estic positiva. Suposo que per aquesta raó la màquina m'ha causat un atac de riure i la web en francès del aparell aquest encara m'ha fet més gràcia.

Aquesta gent de Nestlé se les pensa totes. A veure, si ja fabriquen el succedani de llet, per què no fabricar una màquina extramegasúper fashion chic per preparar el bibe a les criatures!?

En primer lloc he recordat a Jane Reynolds la millor profe d'anglès que he tingut mai, queun dia ensva explicar la tècnica que va portar a terme Pepsi, que va resultar ser el boom en el món de la publicitat, la fidelització. La tècnica és tan simple comintroduir el producte al mercat i dirigir-l'ho al públic més jove. D'aquesta manera, en primer lloc seran els petits consumidors el que reclamin el producte als seus pares i seguiran amb la marca habitual quan siguin adults i el que és més esgarrifós, els adults fidelitzats de nens, faran el mateix amb les seves criatures creant així el consumidor infinit. Per tant l'idea té un toc de malignitat important! De la BabyNes a la Nespresso i quan siguem pares tornarem a la BabyNes.

De la web el que més gràcia m'ha fet és que apareix una mena de consentiment informat que apareix cada vegada que intentes tenir més informació de com funciona la cosa aquesta. M'he sentit com un adolescent entrar en una web porno on et fan verificar que ets major d'edat fent un clic sobre "sí" o "no". Per tontos vaja! Ja sabem que la llei els obliga a informar al consumidorque la llet materna és el millor per les criatures però tanta reiteració resulta patètica. Van de nens bons i se'ls veu el plumero!

Per no parlar de com està donada la informació sobre la variació de la composició de la llet materna. No pot ser més tendenciosa. Anem per les càpsules. Els pares de la criatureta poden triar amb quina càpsula fan el bibe. Segons l'edat del bebè una diferent. El més curiós del cas és que de llets al mercat n'hi ha de tipus 1 o d'inici i tipus 2 o de continuació, i per suposat els especials anti alguna cosa: regurgitacions, diarrees... I la llet 3 Però s'han tret de la màniga un munt de nous preparats: 1 mes, 2 mesos, 3-6 mesos, 7-12 mesos, 13-24 mesos, 25-36 mesos i les "sensitives"

Suposo que a partir dels 36 mesosja poden passar-se a la màquina dels pares i començar amb els ristrettos o amb el latte macchiato, no? Per un moment he pensat que la llet era diferent en els càpsules però de cop m'he il·luminat i he entès que el que varia és la quantitat de les càpsules no el contingut. Continuen tenint tres fórmules: llet 1, llet2 i llet3 això sí els han rentat la cara i ara sembla que la llet sigui més adaptada però el que varia és el volum!

Els que auto-anomenen expertes en nutrició infantil és el que tenen, se les inventen totes. S'ha acabat tenir d'aixecar-se a escalfar l'aigua, pitges un botó i ja tens la llet a punt. Ara que l'han cagat. El succedani de llet materna no és estèril, els bacteris ronden dins el liofilitzat de llet i les recomanacions oficials són clares, cal escalfar l'aigua fins a 70 graus per garantir que tots els possibles microorganismes moriran. Però la maquineta escalfa només fins 40 graus.

I noies el millor, la maquineta només costa uns 400 euros i 26 càpsules ( cada càpsula és una ració de llet) uns 43 euros! I les 26 càpsules són per 3-4 dies. El que és diu econòmic no és.

Els humans som una mica com les garses, ens criden l'atenció les coses brillants i cridaneres. Com som tan cecs? Ho tenim a preu regalat, tenim el millor material i ens emparrem a seguir desitjant les coses que tenen botonets i ens diuen la quantitat i la suposada qualitat exacte! La tecnologia i el disseny ens perden i el consumisme encara més!

Si voleu tenir més raons ètiques per no comprar la màquina ni res que vingui de Nestlé podeu consultar aquesta entrada en el bloc d'una amiga que ho explica de meravella.

Per cert les càpsules es reciclen? Baixarà John Malkovich del cel per portar les usades dels angelets o ells prenen teta?

stats