Criatures 11/03/2014

Busquem solucions reals d'un cop!!

3 min

-

Són les 18:41 tinc l’entrada del bloc feta quan la Arianna Ciurana em fa arribar aquesta nota de la Vanguardia

-

Ella té els ulls com plats però jo he de llegir diverses vegades les noticia per acabar-la d’entendre. Per un moment podria jurar que jo visc en un altra planeta i que de lactància no en sé massa res ....però no…. Hi ha afirmacions que no concorden i que fan molt mal:

“Infermeres catalanes han alertat aquest dimarts al Parlament català que cada vegada hi ha més mares desnodrides per culpa de la manca de recursos econòmics que no poden donar el pit als seus nadons, de manera que es veuen obligades a acudir a entitats socials a la recerca de llets artificials adaptades”

Com teniu el cos? Vull comentar dos temes en concret:

En primer lloc parlen de mares malnodrides i no desnodrides. Sembla que no i cada terme vol dir una cosa diferent:

Malnodit-a/ Que pateix malnutrició. És a dir que té una alimentació incorrecte una dieta pobra o sobrealimentació.

Desnodrit-a/Sofrir desnutrició. Estat fisiològic que deriva de la manca d’aliments o d’algun nutrient determinat.

És a dir aquestes dones degut a la situacions que crisi que vivim tenen una dieta pobra o incorrecta. I les meves preguntes són: I qui diu que una dona malnodrida no fabriqui llet? O és que potser no parlen de la quantitat sinó de la suposada qualitat? I si parlem de la qualitat com ho sabem que a les llets d’aquestes mares els falten x nutrients?

El tema de la desnutrició/malnutrició de mares lactants no és pas nova el món és ple de mares en estats nutricionals de carència que no tenen entitats socials ( Banc d’Aliments/Creu Roja/Serveis Socials) que els regalin llet:

http://www.unicef.org/programme/breastfeeding/related.htm

http://ajcn.nutrition.org/content/31/3/492.full.pdf

http://www.popline.org/node/451748

http://www.savethechildren.org.uk/sites/default/files/images/Superfood_for_Babies_UK_version.pdf

I aquest tema em porta a comentar el segon. Si alimentem millor a aquestes mares no mataríem dos pardals d’un tret? Perquè recorre a entitats socials a la recerca de llets artificials massa per la seva recuperació nutricional no fa!

Us dic que ho veig des de lluny i m’encantaria veure in situ aquestes mares desnodrides que no poden alletar als seus fills. I us prometo que no m’ho crec! No m’ho crec i no m’ho crec! El cos d’una dona tot i malnodrida o fins i tot desnodrida prioritza la fabricació de llet a qualsevol altre cosa, ho diuen els estudis no ho dic pas jo la boja de la teta! Que aquestes dones no mengen prou proteïnes ( que caldria veure-ho) i els falten vitamines i minerals en forma de fruita i verdura fresca, segur que si, però d’aquí a no tenir llet hi ha un pas molt gran!

Cada vegada veig la situació més complicada, més ben dit, cada vegada veig que ens compliquem més la vida! Aquest cas és l’exemple més clar de tots, mares amb una alimentació insuficient que alimenten als seus fills amb un aliment de segona a preu/cost de luxe!¿???

Perquè ens resulta més fàcil buscar problemes que solucions? Perquè no podem parar i pensar una mica?

-

*Recordar a qui calgui que els grups de suport a la lactància servim per ajudar a les mares que tenen dificultats amb la seva lactància i la nostra feina és gratuita.

stats