Criatures 16/07/2014

Remullats!

2 min

Aquest any semblava que es feia de pregar l'arribada de l'estiu però... ja fa calor! I això vol dir que tots els nanos volen passar-se el dia remullats... i no podem estar tot el dia dins de la piscina... Jugar amb l'aigua és de les millors opcions en aquests casos i acabem fent lluites amb pistoles i altres "artilugis"... perfecte. Us donaré dues opcions més per a que pugeu afegir al vostre repertori de jocs d'aigua.

El primer, és una variant que funciona molt i molt bé només canviant el material de joc... Coneixeu el joc de "La bomba"oi? Sí, exacte. És aquell joc que es col·loquen els jugadors en una rotllana i mentre es van passant una pilota de mans a mans un altre jugador compta enrere des del centre de la rotllana. Quan acaba de comptar "la bomba explota!" i aquell que té la pilota perd. Heu provat de jugar-hi amb una esponja? Un canvi tant senzill com aquest fa que el joc prengui una dimensió totalment diferent!

A la segona proposta li direm " De càntir en càntir". Aquesta probablement no la coneixereu. Necessitareu unes ampolles d'aigua petites i posar als jugadors en filera. Tots els jugadors tenen una ampolla buida menys el darrer de la fila que la té plena d'aigua. La diversió està assegurada.A partir d'aquí, cal que el que té aigua ompli l'ampolla del de davant seu sense treure's la seva del cap. I així successivament. Els que buiden el seu "càntir" (l'ampolla) en el càntir d'un altre es van posant al principi de la fila esperant que els arribi el seu torn de nou. Si veieu que és molt difícil d'aconseguir, podeu fer que els càntirs que reben l'aigua es puguin treure del cap, o fins hi tot, en edats molt primerenques, que ho puguin fer els que l'avoquen. S'ha acabat passar calor!

Nota: Imatges d'una activitat de Jocs al Segon a l'escola Narcís Monturiol de Roses

stats