Criatures 02/03/2011

Maleit còlic!!

2 min

El còlic del lactant és un quadre de causa desconeguda, caracteritzat pel plor excessiu i sense motiu aparent, que presenta diàriament unnadó i que a més, un cop fetes les exploracions mèdiques pertinentses demostra que està perfectament sa.

Sol iniciar-se al voltant de la segona setmana de vida i persisteix fins al tercer o quart mes. Diàriament, sovintcap al vespre ifins entrada la matinada, el nen comença a plorar de forma "inconsolable", cridant i encongint les cames com si li dolgués el ventre. Aquests signes van fer creure que la causa de plor eren els espasmes de la musculatura intestinal, i per aquest motiu esva donar el nom de còlic.Tot i això,la medicina encara no ha trobatambcertesa cap causa.Elsnadons no són capaços de localitzar el dolor, i quan ploren empassen molt aire, de manera que, malgrat les aparences, el problema no té per què originar-se en el seu tub digestiu. Afortunadament, no totsels nens que ploren cada tarda pateixen un còlic del lactant. És habitual que entre les sis i les dotze de la nit els bebès estiguin més nerviosos (i els pares més cansats) i s'accepta com a normal que plorin fins a un màxim de tres hores a les sis setmanes de vida, disminuint a partir de llavors fins a una o dues hores diàries als tres mesos. Probablement, el còlic sigui a més un calaix de sastre en el qual s'inclouen diferents problemes. Alguns casos podrien explicar-se per una al·lèrgia a la llet de vaca (la del biberó, o la que pren la mare que dóna de mamar) i tambéper un reflux que no arribi a causarvómits, però si produir una molesta coïssor en l'esòfag del bebè... Els pares que hagueu vist patir així el vostre petit, segur que haguessiu pagat tot l'or del món per poguer trasllador-vos el mal al vostre estómac.

Avui, m'agradaria mostrar-vos una tècnica de massatge infantil que podria ajudar-vos a calmar aquest dolor. Jo mateixa fa un mesos vaig fer un curs a l'Associació Espanyola de Massatge infantil (AEMI). El Massatge no és només l'ensenyament d'unes tècniques i moviments de les diferents parts del cos; és una manera de comunicar-nos amb els nostres fills a través del tacte, d'expressar emocions, sentiments... I si a més pot ajudar-lo a calmar el dolor... que més podem demanar? Us deixo la direcció de www.masajeinfantil.es on podeu trobar més informació.

stats