Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

Bob esponja, que et menjo!

Fa un temps vam aficionar-nos a fer galetes.

Segur que molts de vosaltres haureu vist les típiques galetes de Nadal, decorades amb sucre glass, que poden tenir mil formes diferents. De fet, és una manualitat perfecte per fer a casa amb els nens, fàcil i molt vistosa.

Avui, però vull mostrar-vos unes galetes que vam fer fa temps amb la base de galetes normals però enlloc de decorar-la amb glassa vam optar per fondant.

Per a la massa de lesgaletes: 500 grams de farina "tamissada", 250 grams de mantega, 1 ou (deixeu-lo una estona fora de la nevera, que es posi a temperatura ambient), 1 cullerada d'essència de vainilla i 150 grams de sucre. Nosaltres també li vam posar un polsim de canyella.

Barregem molt bé el sucre i la mantega que tindrem a temperatura ambient. Quan estigui ben barrejada, li afegiml'essència de vainilla i l'ou. Removem i barregem. Anem posant la farina tamissada, a poc a poc,mentre barregem fins a aconseguir una massa homogènia i que no sigui enganxosa.

L'emboliquem en film transparent i refredem en la nevera durant 30 o 45 minuts

masa1.jpg Zoom

masa1.jpg

Un cop feta la massa, l'estirem.

Agafeu qualsevol dibuix del Bob Esponja retalleu la silueta i la poseu sobre la massa; amb l'ajut d'un ganivet la perfilem i ens quedaran les formes dels personatges.

Poseu-les al forn uns 15 minuts a 180º, però vigileu que no se us cremin.

Al treure-les, podeu començar a decorar amb el fondant de colors... deixeu que els vostres fills us ajudin i només quedarà tastar-les. Ummmm!!!

100_5773.JPG Zoom

100_5773.JPG