Menjar bé per créixer millor

Gemma Ros

Al teu fill no li agraden els llegums? Aprofita l’estiu per fer-ne amanides!

llegums Zoom

llegums

Aprofita l’estiu per preparar amb el teu fill delicioses receptes d’amanides amb llegums. Aquestes receptes tenen l’avantatge que les podeu deixar preparades abans d’anar a la platja i, a més, són molt refrescants i us poden servir com a plat únic.

Aquí et deixo algunes idees. I, recorda, el més important és implicar al teu fill en tot el procés alimentari, o sigui que si ara teniu vacances, aprofiteu per entrar junts a la cuina i descobrir noves receptes i aliments. Bon estiu!

*Amanida de llenties amb tonyina*

Ingredients

  • 300 g de llenties cuites
  • 1 ceba tendra
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 1 llauna de tonyina
  • 2 ous durs
  • Oli
  • Vinagre
  • Sal

Preparació

  • Tombem les llenties en un colador i, si són de pot, les esbandim bé.
  • Tallem les verdures a quadradets petits i les barregem amb el suc de llimona, l'oli i el vinagre.
  • Finalment, hi afegim les llenties, la tonyina i els ous a rodelles o trossejats.
  • *Amanida de mongetes amb llagostins*

    Ingredients

    • 500 g mongetes blanques cuites
    • 500 g cues de llagostins
    • Olives negres desossades
    • Maionesa
    • Pebre negre
    • Julivert
    • Sal

    Preparació

  • Tombem les mongetes en un colador i, si són de pot, les esbandim bé.
  • Saltegem les mongetes salpebrades en una paella amb oli, hi afegim julivert i reservem.
  • En el mateix oli, saltegem les cues de llagostins salpebrades.
  • Finalment, servim en una safata, col·locant les mongetes al fons, el llagostins a sobre, una mica de maionesa i olives negres triturades.
  • *Amanida de cigrons amb bacallà*

    Ingredients

    • 500 gr. de cigrons cuits
    • 200 gr. de bacallà esqueixat dessalat
    • Unes quantes fulles d'enciam
    • 1 ceba tendra
    • Tomàquets xerri
    • 1 pebrot verd
    • 3 ous durs
    • sal
    • oli

    Preparació

  • Tombem els cigrons en un colador i, si són de pot, els esbandim bé.
  • Tallem totes les verdures i els ous ben petitons
  • Barregem en un bol les verdures, els cigrons i el bacallà i ho amanim al nostre gust.
  • Ho servim en una safata amb la base coberta de fulles d’enciam i l’amanida a sobre.
  • Articles relacionats: