Criatures 23/08/2016

Celebrem la vida

Mireia Esparza
2 min

Hi ha cada cop més llibres infantils que parlen de la mort. Sens dubte és un tema difícil de tractar amb la canalla i els llibres poden ser un bon suport a l'hora de fer-ho. En aquest blog ja n'he parlat alguna vegada i avui ho tornaré a fer, però amb una visió diferent. No vull parlar de la mort i del que ve després, sinó de la vida, d'allò que hi ha abans de la mort.

Sabeu què és una efímera? Una efímera és un tipus d'insecte que, tot i que el seu cicle de vida por durar tres anys, només viu unes hores en la seva forma adulta. I aquesta idea és la que Stéphane Sénégas utilitza en el seu llibre per reflexionar sobre la brevetat de la vida i com l'hem d'aprofitar al màxim. Així, "L'efímera" ens parla de dos germans que descobreixen aquest insecte i, en saber que només viurà 24 hores, decideixen que aquest dia de vida ha de ser el més fantàstic del món. Així, preparen mil i una aventures pel petit insecte que realment haurà viscut amb tota la intensitat. Tot un "cape diem" que barreja tristesa i alegria, la tristesa de la mort, de la desaparició de l'amic, amb l'alegria de saber que ha viscut una vida plena, que no ha perdut ni un segon i que morirà, si, però havent viscut.

www.takatuka.cat

Stéphane Sénégas amb les seves divertides il·lustracions reforça aquesta dualitat: la seriositat i la tristesa de la mort, els colors terrosos, el fons de paper d'embalar, amb l'alegria i la bogeria d'una vida plena amb uns dibuixos molt divertits. En definitiva, un fantàstic àlbum il·lustrat que pot donar molt joc per parlar de la vida i la mort amb els més menuts des d'una vessant més desenfadada de la que trobem habitualment.

efímera

Imatges obtingudes d' http://takatuka.cat

Llibre: L'efímera

Autor: Stéphane Sénégas

El publica: Takatuka

Preu: 15€

Edats: a partir de 4-5 anys.

stats