Criatures 01/08/2017

... la tristesa d'ell podria ser teva

Mireia Esparza
2 min

La poesia de Joana Raspall és directa, fresca, propera, i això fa que arribi molt bé als infants, cosa que no ha de ser gens fàcil. Als darrers anys, a propòsit del centenari del seu naixement i, posteriorment, en motiu de la seva mort s'han fet diverses reedicions dels seus poemes. Avui us vull parlar de la darrera: "Podries".

Podries

"Podries" és un dels poemes més coneguts de la Joana Raspall i, a més, darrerament se n'ha fet força difusió arran de la crisi dels refugiats. Un poema sobre la diversitat, la injustícia de la guerra i el valor de la solidaritat d'acollir aquells que han hagut de marxar de casa seva. L'editorial Takatuka, sempre amb una cura especial en les seves edicions, n'ha tret una versió il·lustrada de gran força, un llibre d'aquells que poden agradar a grans i petits i que s'haurien de tenir i llegir, tant a casa com a l'escola.

Podries

El poema en si ja té molta força, però sens dubte les il·lustracions de l'Ignasi Blanch ajuden a potenciar-la. Es tracta de serigrafies estampades amb tintes separades, amb dibuixos senzills i alhora molt rics, plens d'intensitat gràcies als colors i que unifiquen les diferents cultures representades. Tot un encert. També hi ajuden els contrastos de tipografies, ressaltant i potenciant paraules en cada vers.

En definitiva, una aposta molt encertada la d'aquesta editorial, difonent la poesia, donant importància a la vessant artística de l'àlbum il·lustrat, tractant un tema tan complex... una aposta que hauria de tenir continuïtat per tal de fer arribar la poesia a la canalla d'una manera atractiva.

Llibre: Podries

Autora: Joana Raspall. Il·lustrador: Ignasi Blanch

El publica: Takatuka

Preu: 15€

Edats: a partir de 6-7 anys.

stats