Criatures 22/01/2016

mira, mira...

2 min

La premisa d'aquest llibre m'encanta: els llibres ens ajuden a veure el món d'una manera diferent. Evidentmentn'hi haque s'hi esforcen més que d'altres, però és cert que els llibres que hem llegit, igual que les vivències que hem tingut ola gent que hem conegut, han anat formant la nostra visió del món. I a més llibres, més àmplia és aquesta visió, més complexa i, probablement, més difícil d'entendre i d'explicar, però molt més rica.

Doncs aquest llibre, "mira, mira...", porta aquesta premisaa l'extrem. No només ens incita a veure el món amb uns altres ulls, a mésens ofereixuna finestra per fer-ho. Una finestra per on els nens poden anar buscant tot allò que se'ls demana, mirant el món amb uns ulls nous que els permetin veuredetallsque fins aleshores potser els havien passat desapercebuts, mirant i no només veient. L'edició del llibre és una passada! Pàgines de cartró amb fons negre (la majoria), text en blanc, cobertes platejades (les petites garses que tinc a casa s'hi van tirar de cap quan el van veure!), formes senzilles, textures, colors brillants... i preguntes sobre allò que veuen els nens a través del forat. Ideal perque els nanos vagin passejant i mirant a través de la finestra, buscant tot allò que se'ls suggereix i molt més. Vaja, per despertar allò tan valuós com és la curiositat!

Quan el llibre va arribar a casa vaig pensar que potser no agradaria a les gatxans, el veia per més menuts, que elles segurament el trobarien avorrit. Però, com també els hi passa amb els llibres d'Hervé Tullet, el format és tan atractiu que no van poder evitar agafar-lo. I mirar-se'l, i remirar-se'l, i passar una bona estona totes dues jugant a buscar coses, reptant-se l'una a l'altra a trobar objectes, figures, i textures. I és que hi ha llibres que no tenen edat! Llibre: mira, mira...(en castellà El pequeño curioso) Autor: Édouard Manceau El publica: Cruïlla(en castellà Patio Editorial) Preu: 17,95€ Edats: a partir de 3anys.

stats