Criatures 15/02/2015

El lleó no em fa por...

3 min

L'altre dia em fixava que a casa tenim una gran afició als llibres de lleons. I de tigres. Vaja, de grans felins. No se perquè hi ha aquesta afició a que aquests animals siguin els protagonistes dels contes infantils... Potser que siguin feres ferotges i alhora tinguin aquest pèl tan suau resulta atractiu... O que siguin el rei de la selva... El cas és que n'hi ha molts i de molt bons. Aquí en van alguns dels que darrerament ens han atrapat, tots amb un punt surrealista. - Com amagar un lleó: Un dia d'estiu, un lleó va anar a passejar pel centre per comprar-se un barret... així comença aquesta història sobre la trobada entre el lleó i l'Iris, una nena que deixa de banda els prejudicis (els lleons són dolents, fan por!) i decideix ajudar-lo i amagar-lo. Però... com es pot amagar un lleó? I què passarà quan el trobin? Un conte alegre, divertit, emocionant, en el que es cel·lebra la tolerància i l'amistat. Les il·lustracions són fantàstiques, plenes de detallsi sens dubte complementen molt el text. Té una segona part "Com amagar un lleó a l'àvia", publicada l'any passat i tan divertida com la primera (qui va ser el tanoca que va dir que segones parts mai són bones? doncs ja tenim com a mínim dues excepcions: El Padrí i aquest conte!). En aquest cas l'àvia de l'Iris ve a casa per cuidar-la i la nena té dues grans missions: amagar el lleó perquè l'àvia no el vegi i s'espanti, i descobrir què s'amaga al gran bagul que ha portat l'àvia. Autora: Helen Stephens. El publica:Ediciones B. Preu: 14€ cadascun. Edats:a partir de 4 anys.

imatge obtinguda de http://www.edicionesb.com - El tigre que va venir a berenar: el títol ho diu tot. Apunt de berenar, truquen a la porta i la Sofia en obrir es troba amb un tigre amb molta gana que li demana per berenar. Tot un clàssic, es va publicar el 1968, que Kalandraka va reeditar fa uns anys. I com a clàssic ho és en molts aspectes: il·lustracions, model de família, però té una bogeriaque és totalment atemporal i que personalment em resulta molt divertida (i pel que he vist, a la canalla també). Què hi fa un tigre allà a la porta? i què li podem donar per berenar? a casa, encara hi ha dies que l'esperem... A Anglaterra fins i tot n'han fet un musical que porta ja anys en cartell i amb un èxit bestial (mai tan ben dit...).Autora:Judith Kerr. El publica: Kalandraka. Preu: 15€. Edats:a partir de 6-7 anys.

imatge obtinguda de http://www.kalandraka.com/ca/ - El lleó de la biblioteca: un dels meus contes preferits darrerament. Un dia un lleó va entrar a la biblioteca i ves per on! li va agradar tant que cada tarda hi anava. I mentre esperava l'hora del conte ajudava a endreçar els llibres, a treure la pols... Sempre sense fer soroll, sónles normes! Però, de tant en tant, cal trencar aquestes normes... Un conte molt poètic amb unes il·lustracions expressives i amb un estilde conte clàssic nord-americà que ajuden molt a entrar en la història. És d'aquelles històries que vénen de gust d'explicar i d'escoltar, que conviden a que els nens s'arrepengin en tu, a tapar-te amb la manta i explicar-lo amb calma. Un llibre que enamora!Autors:Michelle Knudsen i Kevin Hawkes. El publica: Ediciones Ekaré. Preu: 15€. Edats:a partir de 6 anys.

imatge obtinguda de http://ekare.es

stats