Criatures 06/08/2015

Històries que enganxin... no és tan fàcil

3 min

Fa uns dies, comentàvem amb una amiga la dificultat de trobar bones històries pels nens que comencen a llegir, per aquells nens que encara no tenen prou fluïdesa per llegir petites novel·les però que ja busquen una història amb cara i ulls al que llegeixen, no es conformen amb els contes pels més menuts. Cal salvar aquesta mena d'impas. A casa ja fa un temps que ens hi vam trobar i hem trobat algunes opcions que ens hi han ajudat: 1. L'Ottolina: una nena que viu amb en Sr. Munroe, una mena de monstre pelut que ve dels països nòrdics, de pares absents a la recerca d'antiguitats, i que amb la seva intel·ligència resol misteris com qui fa madalenes (o cupcakes, si sou moderns). Ja en vaig parlar en una entrada perquè va ser el primer contacte amb els llibres "de gran" d'una de les gatxans. Doncs bé, l'altra bessonas'ha posat a l'alçada lectora de sa germana i s'ha enganxat del tot a les aventures d'aquesta nena. Només hi ha tres títols editats en català i castellà, però un ocellet ens va dir que al setembre potser en tindrem un altre... Molt recomanable per primers lectors pel seu format, ja que alternael text amb dibuixos, vinyetes de còmic, retalls de diari, etc,de manera que el nen pot anar seguint la història i a més buscant pistes i detalls, rellegir, etc... I perquè les històries són ja aventures de gran. Autor:Chris Riddell. Editats perCruïlla. Preu: 15,35€.

imatge obtinguda de http://baula.com 2. Els còmics: segur que molts de vosaltres de nens ereu lectors de còmics. Que veu començar amb "Zipi y zape" o amb "Mortadelo y Filemón" a llegir, però tenim la imatge de que el còmic no és literatura. Doncs ho és, i de vegades molt bona! Nosaltres vam començar ambles aventuresde l'Astèrix o del Tintin, dels ja citats Mortadel·lo i Filemó,dels herois de la Marvel o, més endavant, en el món de la genial Mafalda i de'n Charlie Brown. El món del còmic és ric i divers i segur que podem trobar aquell personatge que enamori als nostres nanos i els enganxi a la lectura. Jo us recomano que remeneu, que no aneu a lo segur, que arrisqueu. O encara millor, que els deixeu remenar a ells! aneu a la secció de còmics de la llibreria o a una llibreria especialitzada i au, a triar! Una recomanació que vam fer de còmics eren els de Mamut, amb tres nivells segons les edats i moltíssima varietat on triar.

3. La sèrie blancad'El vaixell de vapor: és la col·lecció d'El vaixell de vapor pels més menuts. Amb dos nivells de lectura, bàsic i avançat, hi ha històries tan diferents que resulta difícil que els vostres fills no n'hi trobin alguna que els faci el pes. A casa n'hi ha dues que han tingut molt bona acollida: "La Tània i totes les tortugues" de la Muriel Villanueva i amb il·lustracions de l'Ona Caussa, i "La llista d'aniversari" de l'Anna Manso, amb il·lustracions d'en Gabriel Salvadó. De fet, amb aquests dos títols vam iniciar una mena de miniclub de lectura totes tres, comentant què ens semblava el llibre, què passa amb les tortugues abandonades i quins regals demanaríem en una llista d'aniversari com la de la nena del conte. La veritat és que va ser tot un plaer veure com se'ls recomanaven l'una a l'altra i després comentar-los amb elles.Col·lecció: Sèrie Blanca d'El vaixell de vapor. Editats perCruïlla. Preu: 7,50€.

stats