Criatures 19/07/2013

Deures i estiu són compatibles?

1 min

Està bé que les criatures facin deures a l'estiu, però com una rutina “no com una responsabilitat d'haver de fer un treball concret”, em diu Enric Prats, professor de Pedagogia de la Universitat de Barcelona (UB).

Una rutina mínima pot ser llegir un conte, fer alguns exercicis matemàtics o alguna activitat que comporti una complexitat cognitiva, però “no els exigim activitats complicades”, perquè “està bé que hi hagi un canvi de ritme”, continua explicant el professor de la UB.

Una altra història és si la criatura té uns dèficits marcats per les notes escolars. Llavors, segurament que els mestres hauran marcat uns deures obligatoris, que caldrà complir-los.

De fet, l'estiu és ideal per aprofitar-lo culturalment, per dir-ho d'alguna manera. “Si es visita una ciutat nova, podem fer interessar els infants per la manera de ser d'aquell lloc, pels museus, pels monuments, per la història”. Si fem una excursió a la muntanya, “se'ls pot explicar com és la geografia del país, dir-los els noms de la muntanya, dels rius. “L'important és fer-los despertar l'interès pel voltant, perquè tot el que estudien a l'escola té relació amb la vida”.

Així sí que són compatibles els deures i l'estiu! Ah! la foto és del Zoo de Barcelona, on es pot fer una molt bona visita cultural. Us la recomano.

stats