Criatures 14/04/2011

Una de les nostres

2 min

El diumenge passat la Carol López es va guanyar la candidatura al Premi La Pitjor Mare del Món... ieeeep! En categoria Llista d’Honor! No a la del Deshonor, no. A la seva columna de l’ARA http://bit.ly/ga5dMP va explicar que vol ser una mare com les d’abans, que s’ho feien com podien, sense tanta mandanga mística i mira, aquí som, escrivint articles i la mar de modernes (això últim és un afegit meu). Les reaccions van ser les esperables. Ai, Carol, no ens entenen. Com afirmava al meu primer post, ser una mare cutre costa (http://bit.ly/foLOjV) i no sempre reps la comprensió de la societat en la teva (meva, nostra) defensa de la imperfecció. Però vaig riure de gust llegint els comentaris i, a canvi, juro que no et denunciaré als mossos per no lligar el nen a la cadireta del cotxe. Era brooooma. Ja sé que era una manera de dir que som fills de pares i mares sense tants mitjans i tanta seguretat i que EVIDENTMENT penses lligar el nen a la cadireta. Que sóc la pitjor mare del món, graduada en ironia, diletantisme, nihilisme, estoïcisme i epicureisme. Sobretot estoïcisme. Quilos d’estoïcisme. Tones d’estoïcisme. Sobretot quan algú em diu “mama, me’n vaig a viure a casa l’àvia” i jo em limito a oferir-li una maleta amb rodes al petit energumen, que en tres segons, ha recordat que tenia moltes coses a fer i que ja anirà a viure a casa la iaia un altre segle.

L’altra dia l’ARA va llançar un titular que em va fer saltar de la cadira: Aconsegueixen que un ordinador sigui capaç de llegir la ment humana (http://bit.ly/gahuOB). Sí! Em vaig dir! Per fi sabré el vertader motiu pel qual un element no fa els deures tot i estar acorralat, o perquè després de la represàlia mil tres-cents cinquanta-vuit l'altre element insisteix en la conducta represaliada, o d'on prové aquest terror sobrenatural a tot el que té color verd. Però els nens i els adolescents en realitat són força transparents. Són estil duranlleidista. No fan els deures, ni fan cas, ni mengen verdura perquè no els dóna la gana. I punt. I després de llegir alguns comentaris a l’article de la Carol López penso que el millor seria que l'estri l'enfoquéssim cap als adults. Els descobriments poden ser sorprenents i poc aptes per al públic susceptible de ser ferit en la seva sensibilitat.

Carol, benvinguda al club. I ja sabeu que aquest blog està obert a noves propostes de candidatures. Rebobinem. A la categoria Llista d'Honor tenim a la Carlol López, l'escriptora Elvira Lindo i el pediatra Carlos González. A la llista de deshonor la Consellera Rigau, l'Angelina Jolie, la mare d'en Teo i la mare d'en Caillou. Sí, s'admeten candidats de ficció, tot i que m'estimaria més que fossin de carn i ossos. El premi es concedirà prèvia votació popular el mes de maig i culminarà el 26 de maig, data del primer aniversari d'aquesta bogeria.

stats