Criatures 02/09/2014

Quadern d'estiu. Unitat 2: tecnologia

3 min

En aquesta unitat didàctica desenvoluparem el nostre migrat coneixement al voltant de l’apassionant tema de la tecnologia amb l’objectiu de minimitzar el grau de presa de pèl a què ens sotmeten els nostres menors d’edat a càrrec (MEC).

Material necessari

Per dur a terme aquesta unitat et recomanem que aconsegueixis la col·laboració d’un adolescentis comunis que no sigui un MEC propi i que et firis un ordinador, accés a internet, un smartphone i una tauleta. Tant l’ordinador, la connexió, l’ smartphone i la tauleta poden ser proporcionats per l’ adolescentis. No preguntis com els ha aconseguit. La resposta no suma punts i et complicarà la vida.

Activitat 1. Facebook

Aconsegueix fer-te un compte de Facebook sense penjar fotos teves amb un aspecte impresentable com aquelles que guardes dels matins del dia de Reis. També caldrà que aprenguis a programar la privacitat de tal manera que tothom pugui veure el que penges excepte el teu MEC adolescent, especialment quan penges fotos d’ell vestit d’ovella al festival de la llar d’infants.

Per superar aquesta unitat caldrà que escriguis una actualització del teu estat com si fossis una amiga de la teva MEC. Pots utilitzar tants “guapa”, “t’estimo”, “i tu més”, “sense tu la vida no té sentit”, “sempre al teu costat”, “flipo” i “preciosa” com vulguis. I per acabar explica en un breu text per què els teus MEC tenen 2.532 amics i tu 78.

Activitat 2. Wifi

Fes un treball de dues pàgines sobre els conceptes: paquet de dades, configuració wifi, connexions sense cables. Sí, el treball te’l pot escriure l’ adolescentis comunis que haurà accedit a ajudar-te previ pagament o no. Però has de ser capaç de memoritzar-lo i entendre’l sense prendre’t un Trankimazin. Quan ho hagis aconseguit canvia la contrasenya del router de casa amb la següent paraula: aquimanojohehehe.

Activitat 3. ‘Smartphone’

Redacta un contracte entre el teu MEC i tu segons el qual t’haurà de fer la pedicura cada vegada que el pesquis amb el mòbil encès a partir de les X hores del vespre (la que et convingui). A la pedicura hi haurà d’afegir un massatge cranial si el mòbil era a la seva habitació. Si detectes que ha fet servir el mòbil per enviar missatges torracollons i inadequats, l’aparell serà requisat i per recuperar-lo caldrà que busqui una cabina telefònica (no li expliquis què és i un locutori no val) i trucar amb els seus estalvis a tothom que hagi torracollonat. I si el trenca o el perd caldrà que assumeixi la despesa ja sigui en efectiu o amb treballs a la comunitat (ajudar-te a tenyir cada tres setmanes, tallar la ceba per als sofregits de tot l’any, etc.).

Activitat 4. Informàtica

Aprèn a fer una miserable presentació amb diapositives amb música i efectes. Per motivar-te fes-la sobre el tema: jo sé la diferència entre un powerpoint i un prezi. Així ho aprens. Aconsegueix instal·lar un programa sense que se’t colin virus i, per acabar, busca un vídeo de gatets a YouTube, penja’l al Facebook, comparteix-lo via WhatsApp i fes-ne un powerpoint. Segurament quan ho hagis fet només et quedaran 14 amics al Facebook i tothom t’haurà bloquejat com a contacte, però hauràs aprovat aquesta unitat didàctica.

Bon estiu i bona cobertura.

Publicat al suplement Criatures. Dissabte 9 d'agost de 2014

stats