Criatures 23/05/2011

Promeses i sorpreses: sorteig de dues subscripcions digitals de tres mesos al diari ARA

4 min

Primer la promesa, unes notes sobre la taula rodona a la que em van convidar, mares en bloc organitzada per Gemma Urgell de la Penedesfera. Em vaig portar bé. Vaig dur les ulleres 3D perquè no creguessin que era una impostora, però no me les vaig menjar i vaig respondre a les preguntes que feia la Gemma i el públic. Una de les meves companyes de taula, l'Amalia Arce, autora del blog la mama pediatra explica aquí la seva versió de la taula. També n'explica coses interessants la Clara Blanchar periodista i coautora del blog De mamas and the papas aquí. L'Anna Pujabet de mare de bessons encara no ha escrit res, però té disculpa perquè és mare de bessons... per partida doble! Sí, sí. Va tenir bessonada i anys més tard en va tenir una altra! Per molt que vaig buscar no vaig trobar cap monument a l'Anna Pujabet per tot Igualada, la seva ciutat. Llegeixo els resultats electorals i veig que hi ha canvi d'alcaldia. Espero que la primera mesura del nou equip sigui l'estàtua dedicat a l'Anna. L'Eva Piquer del blog La feina o la vida també està disculpada. L'Eva, la Clara i jo volíem agafar el mateix tren de tornada. La taula es va allargar una mica i quan es va cloure les tres vam sortir corrents com si haguéssim robat la bossa de la Paris Hilton abans d'entrar a Tiffany's. De les tres l'Eva va guanyar per pallissa. La veia córrer, atlètica, digna, envejable, en forma! mentre rumiava que si jo fos la típica mare heroïna de pel·lícula de refugiats fugint dels nazis, em tocaria el paper de l'extra sense frase que es pelen als cinc minuts. La Clara tenia certes dificultats per culpa d'una lumbàlgia però si no hagués estat per l'esquena envernissada de Voltarén també m'hagués clavat una bona pallissa. Vam perdre el tren. Sort que hi havia un autobús que sortia mitja hora més tard. L'Eva i jo vam pensar que podíem revendre el bitllet a qualsevol que volgués viatjar a Barcelona en Ferrocarrils, però... ai, vam comprar el bitllet amb descompte de família nombrosa i en mitja hora cap pare, mare, fill o filla de família llarga i extensa va trepitjar l'estació. Inconvenients de formar part d'un segment de població menys que minoritari. Però mira, tenim dos bitllets de sis zones de Ferrocarrils de la Generalitat per gastar abans del proper 28 de febrer, dia en el que caduca el títol de transport. No és com un val per anar a Cancun, però amb l'excusa ens regalarem una escapada de sis zones a on sigui.

Em va agradar ser a una taula rodona amb dones que escriuen sobre el fet de ser mare. A totes quatre ens uneix les ganes d'explicar la veritat, tota la veritat i només la veritat... amb matisos que ens guardem a la butxaca perquè si una ho explica tot ja no té gràcia. Com diu el Jorge Drexler a una cançó «anda, quítate el vestido, las flores y las trampas...», doncs això, que només ens despilotem de debò, de debò en privat. Però d'altra banda una dona del públic, i després la Clara a l'autobús, em van fer pensar en un parell de temes que penso tocar algun dia: d'una part el sexe o l'absència de sexe quan ets mare o pare i l'altra tema és les escoles. La gent que em coneix sap que si mig barri em saluda pel carrer no és per res relacionat amb la meva vida professional, sinó perquè els meus fills han estat a més d'una i de dues escoles del barri. En aquest àmbit he viscut experiències dignes de Quarto Milenio i ja va sent hora que n'expliqui alguna. A la taula vaig reivindicar la utilitat social del meu blog pel que té de sortir de l'armari, de riure's d'un tema que s'està posant tan profund, tan d'extrems, que ja cansa. La criança natural i la presència/absència dels pares masculins en el dia a dia dels fills van ser els dos hit parade del matí cosa que em va fer pensar que no estic gens a la moda perquè són temes dels que mai n'he parlat. També me'ls apunto a la llista, rere el sexe i les escoles. Us recomano els tres blogs de les companyes de taula, a més del que escriu la Clara amb d'altres companys del diari El Pais.

I ara la sorpresa. Gràcies a la col·laboració del diari ARA, us comunico que per animar el procés d'elecció dels guanyadors dels premis La pitjor mare del món, sortejo dues subscripcions digitals al diari de tres mesos. Perquè el màxim de gent pugui participar en el sorteig he modificat una mica el sistema electoral en una maniobra digna d'Hugo Chávez.

Qui vulgui participar en el sorteig ha de deixar un comentari aquí baix amb el nom dels seus candidats. Per fer-ho més emocionant he descartat el candidat menys votat i ara la cosa està entre dues candidatures finals per a cada categoria:

LLISTA D'HONOR ELVIRA LINDO, escriptora, per parlar clar a l'article Madres perfectas13 Vots CARLOS GONZÁLEZ, pediatra, pel llibre desacomplexat En defensa de las vacunas – 23 vots LLISTA DE DESHONOR ANGELINA JOLIE – BRAD PITT, matrimoni repel·lent, per intentar vendre'ns la moto dels pares perfectes – 17 vots IRENE RIGAU, Honorable Consellera d'Ensenyament, per la sàdica proposta d'implantar vuit dies de lliure disposició al llarg del curs – 19 vots Els vots que aconsegueixi cada candidat els sumaré als vots obtinguts en la primera fase. També he allargat el període de votació. Teniu temps fins el proper 31 de maig. Ànims i sort! Nota: si ja heu votat a la primera ronda... REPETIU i participeu al sorteig!!!!

stats