Criatures 22/08/2011

Abans d'acabar les vacances!

3 min

"És la mateixa naturalesa la que ens impulsa a estimar els que ens han donat la vida". Ciceró Falten pocs dies de vacances dels fills però les temperatures són altes. Aquesta imatge ens refrescarà una mica. M'agrada deixar-vos unes pautes, alguna d'elles les repeteixo. Alguns sou nous amics meus del facebook i sou araseguidors d'aquest blog.

  • Contemplem, descansem i estimem.
  • Pensem que la família és creadora de vincles afectius i es poden fomentar amb més força quan tenim més tranquil·litat i temps per demostrar la nostra estima amb la presència, l’afabilitat, la mirada, el gest o la paraula.
  • Somriure, escoltar a tots i als més petits petons i abraçades en escreix.
  • Dedicar un temps especial a cada fill – sigui quina sigui la seva edat - perquè és trobi singular, acompanyat i comprès.
  • Tenir les portes obertes de casa per convidar amics dels fills, especialment en l’etapa adolescent.

Les excursions, siguin al mar o a la muntanya poden ajudar als fills més petits a la contemplació de la natura, així com a reconèixer les varietats de minerals, insectes, ocells, peixos o arbres i poden aprendre a fer col·leccions de minerals, fulles d’arbre diferents, petxines, etc. Així podran exercitar la seva iniciativa, creativitat, inventiva i imaginació. L’estiu és l’època ideal per viure - pares i fills - l’amistat i relacionar-se amb els amics. És l’espai idoni per desenvolupar la vessant social, tan important i necessària pel desenvolupament de la personalitat. Les vacances poden ser el millor temps per no quedar-se assegut al sofà “empassant-se tele”, ni passar-se hores a les xarxes d’Internet amb “amics virtuals”. També, els pares, passarem per alt alguns canvis d’humor dels fills que viuen la seva crisis adolescent i aprofundirem en la comunicació. Obtindrem la seva confiança i confidència en aquest espai més relaxat i descansat. Alhora tindrem alegria. Tenir alegria és una qualitat que ajuda a valorar totes les coses que ens passen i gaudir de la trobada amb els nostres, és un do que hem d’apreciar per donar simpatia a mans plenes. L’alegria és contagiosa i l’amor amb unes gotes d’humor fan la vida és més fàcil. Ànims a tots plegats. Aviat començarem a treballar i els fills amb el seu ordre habitual aparcaran aquesta època d'estiu que serveix per gaudir més dels nostres. Segueixo recomanant-vos el meu últim llibre: "Un estrany a casa" (Pòrtic, grup62) i "Un extraño en casa" (Editorial Viceversa). He estat tres mesos de promoció amb moltes entrevistes que trobareu al meu mur de facebook. De moment he tingut un problema al meu portal www.vidadefamilia.org , no està actualitzat si bé en el youtube d'aquest portaln'hi trobareu algunes de llibres anteriors, interessants). L'adolescència és una etapa important pel creixement dels nostres fills i avui cal saber-ne força ja que -tot i que les xarxes d'internet són positives per la seva formació- convé seguir establint diàlegs amb els adolescents i mantenir una bona comunicació.L'"Estrany a casa" ha entrat amb força a moltesllars i m'han comentat molts capítols i rebo comentaris positius. Gràcies a tots i gràcies per recomanar-lo. (Us recordo, també,que aquest blog es pot votar a EDUCACIÓ un cop us hagueu registrat a www.stic.cat i es pot fer, també des del facebook. Moltes gràcies!).

stats