Criatures 28/07/2011

El cap em bull..!

2 min

Ens bull el cap “... també comprenc que res del que afecta l’home no es compta ni es mesura. La veritable extensió no es copsa amb els ulls sinó amb l’esperit”. Antoine de Saint-Exupéry I, com que ens bull a tots una mica massa necessitem refrescar-lo. Les vacances estan per ajudar-nos a fer-lo reposar. Desitjo que tots ens podem organitzar per tenir uns dies de descans. Descansar per “carregar piles”. Un canvi d’activitat ens relaxarà i estarem més disposats a contemplar. com fan les criatures de la fotografiai a valorar la vida de família. Palparem que: ... "lala veritable extensió no es copsa amb els ulls sinó amb l’esperit”. Sabem que la família és creadora de vincles afectius i es poden fomentar amb més força quan tenim més tranquil·litat i temps per demostrar la nostra estima amb la presència, l’afabilitat, la mirada, el gest o la paraula. Somriure, escoltar, petons i abraçades acabaran de consolidar i potenciar tot aquest afecte que ens tenim, afecte que perdurarà i serà la música de fons que acompanyarà sempre al nostre fill. Una música que li donarà seguretat i autoestima tan necessària per navegar pels mars de la vida. L’estiu és l’època ideal per viure - pares i fills - l’amistat. És l’espai idoni per desenvolupar la vessant social, tan important i necessària pel desenvolupament de la personalitat. Les vacances poden ser el millor temps per no quedar-se assegut al sofà “empassant-se tele”, ni passar-se hores a les xarxes d’Internet amb “amics virtuals”. També, els pares, passarem per alt alguns canvis d’humor dels fills que viuen la seva crisis adolescent i aprofundirem en la comunicació, de la que parlo extensament en el meu últim llibre: “Un estrany a casa”, llibre editat per Pòrtic en català i per Viceversa: "Un extraño en casa", en castellà. Obtindrem del nostre adolescentla seva confiança i confidència en aquest espai més relaxat i descansat. Recordem:

  • Dedicar un temps especial a cada fill – sigui quina sigui la seva edat - perquè és trobi singular, acompanyat i comprès.
  • Aparcar l’estudi o les obligacions de la feina per només centrar-se en demostrar que estem units i ens ho passem bé plegats.
  • Tenir les portes obertes de casa per convidar amics dels fills, especialment en l’etapa adolescent.
  • Si anem amb els avis procurem fer alguna sortida amb els fills. Pares i fills fomentaran la seva autonomia, ho passaran bé junts i els avis descansaran una mica.
  • Simplificar les tasques de la casa per tenir temps de conversar fent sobretaules desprès de sopar i poder riure dels acudits dels petits i dels grans. Alhora podrem practicar molts valors: respecte, moderació, esperit de servei, generositat.

Aprofitem les vacances per enfortir els llaços familiars. Visquem aquests dies donant afecte a mans plenes. Fem la maleta - lleugers d’equipatge - amb el cor ple d’amor i el cap sense cabòries de la feina. Us desitjo unes bones vacances i, si us agrada aquest blog de "La convivència un trencaclosques", el voteu entrant a l'Associació Stic.cat (cercador google), us registreu i a EDUCACIÓ el marqueu i VOTAR abans de sortir. Moltes gràcies!

stats