Criatures 05/01/2016

Gràcies estimats Reis per les joguines

2 min

Estimats Reis: Volem Joguines (he canviat el títol principal perquè he entrat a corregir una lletra i s'ha actualitzat... els Reis ja no hi són. Sí les joguines!) Amb aquest record dels dibuixos dels meus néts de petits us recordo la importància d'escollir joguines amb encert. Som ajudants dels Mags amb il.lusió i amb seny. A l’hora de escollir una joguina, és necessari reflexionar sobre quin tipus de jocs podem realitzar i el procés evolutiu del nen. Qualsevol joc establirà les bases de l’aprenentatge del nostre fill. Recordem que, al contrari del que es podria suposar, l’excés de joguines no afavoreix el joc: provoca dispersió i falta de concentració.

Dels tres als sis o set anys, als nens els agrada imitar el món que els envolta i fer volar la imaginació. Per a ells, una forma de passar-ho molt bé és amb les disfresses. O si el deixem sol amb la capsa de cartró que embolicava un regal voluminós, és probable que quan tornem trobem que ha apartat la joguina i, amb cotxets en fila, hagi inventat un garatge, una casa per ficar-s’hi dintre o un vaixell per solcar l’oceà. Serà un artista, serà un piloto de cotxes o de vaixells, o serà un okupa? No ho sabem.

El que sí sabem és que amb els seu joc imagina, descobreix, imita, aprèn i m’atreveixo a dir, que es concentra com ho haurà de fer més endavant amb l’estudi.

Aprofitem el moment! Sapiguem que, ben aviat, casa nostra s’omplirà de pantalles i que els jocs de consoles seran els favorits del nostre fill, els quals li proporcionaran agilitat; però, mentrestant no arribi aquest dia, l’habitació de joc ha d’estar plena de llibres que es puguin mullar o que produeixen sons, contes per començar a llegir, peces per encaixar, catifes amb aplicacions que es puguin mossegar, i nosaltres, els pares, participem del seu joc i descansem amb ell.

Il.lustració dels meus néts, de petits, tot esperant els Reis Siguem feliços!!!

stats