Criatures 18/03/2011

D'autoestima i d'amor

3 min

D’autoestima i d’amor “Existeix una estreta relació entre ser estimat, estimar-se un mateix i estimar als altres. Per una part necessitem ser estimats per poder estimar-nos a nosaltres mateixos. Veure que algú ens estima, afavoreix la nostra autoestima”. Michel Esparza L’amor és dinàmic, per tant quan ens estimem no podem estar esperant sempre que tot siguin flors i violes. Trobarem entrebancs pel camí que els haurem de saltar amb gràcia per aconseguir un amor llarg i durador. Un amor que repercutirà en mantenir l’estabilitat de la parella i que serà un bon referent per les nostres criatures. No hi ha res que les perjudiqui més que escoltar discussions o veure males cares dels pares. És fonamental donar seguretat als nostres fills ja que amb auto estima podran anar segurs per la vida. Les tres coordenades bàsiques per fer-li adquirir són: I .- L’acceptació total de la seva persona. II.- El coneixement de les seves peculiaritats. III.- Ajudar-lo a superar les seves dificultats sense humi.liar-lo ni rebaixar-lo mai. S’hauria de dir sempre: “Això és així” Mai: “Tu ets així”. No podem etiquetar. Es fa ben palès que quan un s’estima, sap estimar i que la seguretat que té la transmet als fills i al seu entorn. També per qualsevol de nosaltres saber-se estimat dóna seguretat. A la família no hem d’ensenyar cap currículum perquè ens acceptin. Vaig formar part del Jurat del concurs literari: “La més bella carta d’amor” que va organitzar Pedralbes Center. Us deixo avui la carta de la guanyadora del primer premi, Marta Civil i, m’agrada destacar-vos el consell que dóna a la seva filla per procurar-li autoestima. Si un no s’estima és molt difícil estimar a l’altre: Dosi d’amor: "Aquesta nit m’has dit que “avui t’havia explotat el cor i ja no podries estimar mai més”. T’he vist preocupada i voldria explicar-te que la vida és una suma d’amors. Podem trobar amors suaus com una carícia de vellut, translúcids com una tela de lli a contrallum, dolços com un fil de seda fos entre les mans o càlids com la llana acabada de teixir. També has d’anar en compte, perquè n’hi ha de sintètics, que no et deixen ni transpirar. Sovint tenim por d’explicar els nostres sentiments. No has de témer, filla. D’estimar també se n’aprèn. Et deixo aquesta carta sota el coixí, perquè demà quan els somnis s’estiguin despertant puguin dur-te aquestes paraules. L’amor té textures i encara que tot just tinguis cinc anys jo sé que em pots entendre. T’estimo, sí. I no oblidis de reservar una dosi d’amor i respecte per estimar-te a tu mateixa: és el secret per poder estimar millor.” Esteu convidats a aquests actes: Presentació del nou llibre de Mey Zamora: “¡Socorro! Me independizo” Dimecres,23 de marçdel 2011

Lloc: Llibreria Excellence, C/ Balmes 91. Barcelona Hora: 19´30h Detall: A càrrec deRossend Casanova i de Victòria Cardona.

Conferència Col·loqui: "Compaginar l´afecte amb l´autoritat" Lloc: Sala de plens de l’Ajuntament, Plaça de la Vila, 1. Navarcles Hora: 20´30h Detall:Organitza l’Escola Catalunya. A càrrec de Victòria Cardona, escriptora i orientadora familiar. (Qui desitji "Qui mana aquí?" el trobarà a la "llibreria Parcir" de Manresa (C/ Angel Guimerà, 74) i podré dedicar-li). Xerrada - col·loqui: “Amistat intergeneracional” Divendres,25 demarç del 2011 Lloc: Casal de la Gent Gran de Ca n´Aurell, C/ Nicolau Talló, 191, (al mateix costat del parc de Sant Jordi). 08224 Terrassa. Hora: 18h Detall: Organitza l´Acció gent gran. A càrrec de Victòria Cardona, escriptora i orientadora familiar. Xerrada - col.loqui:"De l´autoritarisme al deixar fer", a càrrec de Victòria Cardona Dijous, 31 de març del 2011 Lloc: Centre d´estudis Montseny. C/Pallars, 410.(Poble Nou)Barcelona Hora: 8h. vespre. (Així ja teniu l'agenda de març per si algú de vosaltres hi vols assistir)

stats