Criatures 22/06/2013

Contemplem, descansem, estimem...

2 min

Contemplem, descansem i estimem. Ha arribat l’estiu i els nostres fills aparquen horaris d’escola, obliden el “ràpid, ràpid que arribem tard” i , tot i que molts pares encara seguim enfeinats, es nota l’ambient més calmat i això ja és un privilegi. Segurament aviat tindrem vacances i podrem estar tots junts per fomentar el bon humor per casa, el descans, les sobretaules tranquil·les o bé aquelles excursions, siguin al mar o a la muntanya per gaudir de la natura mentre les criatures més petites recullen les varietats de minerals, insectes, ocells, petxines fulles d’arbre diferents i s’animen a descobrir meravelles naturals que animen la seva creativitat i imaginació. L’estiu és l’època ideal per viure – pares i fills - l’amistat i relacionar-se amb els amics. És l’espai idoni per desenvolupar la vessant social, tan important i necessària pel desenvolupament de la personalitat. És temps també de donar hores extres a cada fill – sigui quina sigui la seva edat – perquè és trobi singular, acompanyat i comprès i de tenir les portes obertes de casa per convidar amics dels fills, especialment en l’etapa adolescent.

No hi pot faltar a les nostres vacances - si tenim avis que s’ocupen dels fills - fer una escapada en parella sense fills per sortir de la rutina i per, senzillament, passar-ho bé. Us deixo per finalitzar aquesta frase de “L’elogi a la lentitud” de Carl Honoré. És adient per desconnectar i carregar piles:

“Hem creat una embrutidora cultura del perfeccionisme. Esperen que tot sigui perfecte: les nostres dents, els nostres cossos, les nostres vacances. I, volem fills perfectes per arrodonir el retrat. El problema és que no hi ha tal cosa i aquesta cerca se està girant contra nosaltres". Bona revetlla de Sant Joan! Bones vacances!

stats