Criatures 15/03/2014

Cap de setmana

2 min

Els meus néts han arribat a bon port. Ara contemplen... Cap de setmana

“ ... també comprenc que res del que afecta l’home no es compta ni es mesura. La veritable extensió no es copsa amb els ulls sinó amb l’esperit”.

Antoine de Saint-Exupéry

M’ha alegrat telefonar als néts de Saragossa i no trobar-los. He recordat que estaven amb els pares d’excursió de cap de setmana i que s’emportaven les bicicletes. En teniu la mostra d’aquestes activitats dels dos grans a la foto que encapçala aquesta reflexió.

No hi ha dubte que anar plegats d’excursió per la muntanya és una activitat que pot ser molt valuosa per anar augmentant moltes capacitats en els fills i per gaudir més de les necessitats de contemplació que té el nostre esperit.

De ben petits aquestes sortides no són només per passar el dia a fora i dinar al camp o a la platja; també poden ajudar a la contemplació de la natura, així com, a reconèixer les varietats de minerals, insectes, ocells, peixos o arbres. Sempre hem d’ajudar-los a descobrir noves possibilitats com pot ser aprendre a fer col·leccions de minerals, fulles d’arbre diferents ...

D’adolescents i, quan s’ha arribat al cim o a l’objectiu proposat, un pot asseure’s a contemplar i a gaudir de moments de silenci plegats –silenci actiu- i fomentar entre pares i fills el tipus d’amistat i complicitat tan necessari per crear climes de confiança que promocionaran les confidències mútues.Sortir de casa i airejar-se ens convé a tots petits i grans i ens convé perquè el descans és necessari per restaurar forces i també per descansar de la feina feta: Els pares de l’ocupació professional que exerceixin i els fills del temps de l’estudi.

El temps de descans, és el temps d’oci, activitat relacionada amb l’esperit, que s’oposa radicalment al negoci (negació de l’oci) i que no cerca cap profit material. Ho llegim al Gènesi:

“ ... i Déu va contemplar el seté dia, l’obra que havia fet i va descansar de totes les obres que havia acabat”.

Molt bon cap de setmana a tots amics i amigues del bloc de “La convivència un trencaclosques”!

stats