Criatures 13/03/2015

Matecracks

2 min

Fa pocs dies que tenim a casa un dels quaderns de la col.lecció Matecracks, que acaba de publicar l'Editorial Combel, i m'han semblat molt recomanables.

Matecracks, Ed. Combel Són una sèrie de quaderns que proposen un aprenentatge lúdic de les matemàtiques, pensats per nens de 3 a 7 anys, amb un quadern per a cada edat.

Nosaltres tenim el de 5 anys i a la meva filla li agrada molt. No el tenim com a eina per fer deures ni amb cap obligació de fer-ne cada dia, sinó que és una activitat més de les que pot escollir si li ve de gust. Ideal per les vacances de Setmana Santa que ja tenim a tocar!

Es tracta d'un quadern d'activitats sobre nombres, geometria, mesura, lògica i estadística, amb exercicis centrats en el món quotidià i protagonitzats per personatges de contes populars, fades, pirates o astronautes. Hi trobem pàgines on el nen ha d'encerclar els dibuixos que compleixen certes categories, en les que s'ha d'assenyalar el pirata que té el vas més ple, trobar objectes que tenen la superfície plana, distingir entre doble i gruixut, ordenar seqüències d'històries... Al final del llibre també ensenyen com construir un coet amb un tub, dos triangles i un con. L'aprenentatge és per tant molt pràctic i sempre vinculat amb situacions que els nens poden reconèixer. Segons s'informa en la contraportada, els diferents exercicis s'han estructurat seguint les recomanacions del Consell Nacional de Professors de Matemàtiques d'Estats Units.

Hi ha exercicis que tenen certa dificultat, per això jo recomanaria comprar sempre el quadern de l'edat que té el nen.

Jo l'he trobat molt encertat, amb un apropament a les matemàtiques molt pràctic, motivador i lúdic. Aquí teniu alguns exemples de les activitats del Matecracks per a nens de 5 anys:

Matecracks, Ed. Combel Matecracks, Ed. Combel Matecracks, Ed. Combel Matecracks, Ed. Combel

stats