Criatures 17/10/2013

Llibres infantils: "El diario de las cajas de fósforos"

2 min

Avui us recomano aquest llibre que acaba de publicar l'editorial Juventud. Un llibre que parla de la importància de preservar la memòria, ple de nostàlgia pel passat i que proposa un viatge en el temps a través de petits objectes guardats en una capsa de llumins. Un llibre preciós que esdevé un homenatge a la conservació de la memòria.

El diario de las cajas de fósforos; Ed. Juventud «Elige el objeto que más te guste y luego te contaré su historia.»

Aquestes són les paraules que li diu el besavi a la seva neta al principi del llibre. La neta tria una caixa de cigars que conté tot de petites capses de llumins, i a l'interrogar-lo sobre el que hi ha dins, ell li diu: "No hay una historia, sino un montón de historias". Quan el besavi era petit no sabia escriure i es va decidir a anar guardant petits objectes dins aquestes capses, com si es tractés d'un diari tangible, per a poder recordar en un futur. Dins de les capses hi trobem un pinyol d'oliva, una entrada per un partit de beisbol, una fotografia i objectes diversos que ens faran viatjar a un moment diferent de la vida del besavi, nascut a Itàlia i emigrat als Estats Units amb la seva família.

A partir de mostrar els diversos objectes es va conformant la historia familiar, i la nena del conte va apreciant el misteri que s'amaga en les petites coses, i la necessitat de guardar-les.

Un llibre per nens a partir d'uns cinc anys que també els farà despertar l'interès per escriure un diari i guardar-lo com l'objecte més preuat, ja que el llibre remarca la importància de saber escriure per preservar el records. El llibre està escrit per Paul Flesichman i il.lustrat per Bagram Ibatoulline. Les imatges ubicades al present són molt coloristes, amb molts detalls, semblen quasi fotografies. I les del passat són en blanc i negre, recreant perfectament l'atmosfera de principis del segle passat Una delícia.

El diario de las cajas de fósforos; Ed. Juventud

El diario de las cajas de fósforos; Ed. Juventud

stats