Criatures 16/01/2015

Lindbergh. L'agosarada història d'un ratolí volador

2 min

Lindbergh. L'agosarada història d'un ratolí volador Aquest és un llibre delicat i encisador de l'editorial Joventut, amb una història sorprenent que s'explica a través d'unes il.lustracions magnífiques. Un deu! L'edició és molt cuidada, la mateixa tapa del llibre ja ens endinsa en l'ambient del relat, ja que mostra una estètica envellida.

En una època en la qual corren temps difícils pels ratolins, molts d'ells marxen a buscar la llibertat a Amèrica, a Nova York. Un d'ells, però, s'ha quedat sol a Europa i haurà de marxar pel seu compte a la tan desitjada terra dels somnis, motiu pel qual decideix provar d'anar-hi volant, dissenyant el seu propi model d'aviació, amb molta imaginació i empenta.

Les imatges, moltes d'elles a doble pàgina, tenen una força narrativa enorme i, són inquietants, aconseguint que ens posem en la pell del pobre ratolí, enfrontant tots els perills que es troba durant els seus intents de començar el viatge. Són obra del mateix autor de la història, Torben Kulhmann, il.lustrador alemany que sempre ha sentit fascinació per les màquines, trens i avions.

Al final del llibre es fa referència a la figura del real Lindbergh, i també hi ha un annex que recull les proeses dels grans aviadors. Per tant, satisfarà també la curiositat dels nens que durant el llibre hagin sentit curiositat pel món de l'aviació.

Us deixo algunes imatges, que per si soles ja justifiquen que tinguem aquest llibre a les mans. No és estrany que ja s'hagi traduït a més de 20 idiomes. No us el perdeu! L'editorial recomana el llibre a partir de 8 anys, però penso que a partir dels sis molts nens ja poden apreciar-lo.

Lindbergh. L'agosarada història d'un ratolí volador Lindbergh. L'agosarada història d'un ratolí volador Lindbergh. L'agosarada història d'un ratolí volador

Lindbergh. L'agosarada història d'un ratolí volador

stats