Nens a la cuina

Trufes de Quark i fines herbes

dimarts , 22/06/2010

frame trufesEl Gerard té 10 anys, és de Sabadell i serà el petit xef que avui cuinarà amb el Pep. Sens dubte, el Gerard és un nen molt actiu. I és que, li agrada jugar al hockey i també al tennis! Però per practicar esport, és molt important estar ben alimentats. Per això, el Gerard cuinarà amb el Pep un aperitiu molt nutritiu, trufes de Quark i fines herbes! Desprès, des de la casa Danone, el Gerard i el Pep han preparat amb iogurt grec un postre molt bo i saludable, arròs amb llet!

INGREDIENTS

  • 400 g de formatge quark
  • 2 grans d’all
  • Menta
  • Julivert
  • Ceba tendra
  • Llavors de sèsam
  • Grana de rosella

ELABORACIÓ

  1. En Bernat ha començat tallant la menta a trossets petits i en pep ha fet el mateix, però amb la ceba tendra i els alls. També ha tallat ben petit el julivert i tot plegat ho ha afegit al plat on el bernat hi tenia la menta.
  2. Ho hem barrejat amb les mans.
  3. En un altre plat també hem barrejat les llavors de sèsam i la granda de rosella.
  4. A continuació hem fet les trufes amb l’ajuda de 2 culleres. Hem fet unes boles mab el formatge i les hem passat per les llavors o bé per les fines herbes.
  5. Les hem anat posant en unes culleretes d’aperitiu molt boniques i ja ha estat llest el súper aperitiu de delicatessen!

Mini-pizzes

dilluns, 21/06/2010

frame mini pizzesLa Clara i el Arnau tenen 5 i 6 anys. A la Clara li agrada molt el plàtan, però l’Arnau prefereix les pomes. Avui, tots dos seran els petits xefs que ajudaran al Pep a preparar unes mini-pizzes. Cuinant amb el Pep s’ho passaran genial! I desprès, a més, prepararan vinagre aromatitzat! Per això, faran servir herbes i espècies de diferents tipus. No us ho perdeu!

iiiiiiii

INGREDIENTS

  • 300 g  de pasta de full
  • 1 carabassó
  • 2 tomàquets
  • Sal
  • 50 ml d’oli d’oliva extra verge
  • Orenga fresca
  • Formatge ratllat

ELABORACIÓ

  1. Hem estirat la pasta de full i amb uns motlles rodons hem fet unes rodones que les hem anat posant a sobre d’una safata de forn.
  2. Després amb uns escuradents hem punxat la pasta per evitar que pugés.
  3. A sobre hi hem posat una làmina de carbassó i a sobre d’aquesta una de tomàquet.
  4. Finalment el formatge ratllat i l’orenga per sobre. Ho hem posat al forn durant 180 graus durant 10 minuts.
  5. I hem tingut fetes les mini pizzes.

Poti-poti

divendres, 18/06/2010

frame poti-potiEl Max té 7 anys i li agrada molt cuinar! Per cuinar amb el Pep es posarà un davantal molt pràctic, ja que conté dibuixat com s’ha de bullir la pasta. Avui, però, no faran pasta sinó que el Max i el Pep prepararan un poti-poti molt bo! Desprès, ens ensenyaran un truc ideal per fer amanides força originals. Aquest consisteix en crear un cistell amb els tomàquets i, a continuació, farcir-lo. Ja veureu que bo i divertit!

iiiii

INGREDIENTS

  • 200 g  de bacallà esqueixat dessalat
  • 2 patates bullides sense pell
  • 2 tomàquets d’amanir
  • 2 cebes tendres
  • 1 pebrot groc
  • olives negres
  • oli d’oliva extra verge
  • Sal

ELABORACIÓ

  1. En Max ha començat tallant les patates a làmines i les ha anat posant en un plat.
  2. Després ha tallat a trossets el bacallà i l’ha anat posant a sobre de les patates.
  3. Després ha estat el torn de les olives negres i més tard de la ceba tendra i el tomàquet que també els hem tallat a trossets i els hem posat per sobre de les patates.
  4. Per acabar hi hem afegit una mica de sal, pebre i oli i ja hem tingut fet el nostre poti-poti de colors i sabors.

Pollastre amb olives

dijous, 17/06/2010

frame pollastreEl Pep té 11 anys, és de Sabadell i juga al futbol! A més a més, toca la bateria. Així doncs, els cuiners d’avui seran Pep i Pep! I els dos Peps junts prepararan pollastre amb olives. I no només això, sinó que a més faran servir un estri molt curiós per fer una ‘papillota’. Cuinant amb aquest estri aconseguiran una cocció molt saludable!

wwww

INGREDIENTS

  • 1 Pollastre
  • 2 cebes grosses
  • 1 cabeça d’ alls
  • 2 tomàquet madurs
  • 5 g de comí
  • 250 g de pèsols cuits
  • 4 prunes
  • 150 g d’olives verdes
  • 30 g d’ametlles
  • Sal
  • Pebre negre
  • 1 dl d’oli d’oliva extra verge

ELABORACIÓ

  1. En Pep, el petit, s’ha atrevit a pelar i tallar la ceba tot i que al final ha acabat plorant. Mentrestant, l’altre Pep ha tallat el pollastre a trossos.
  2. Hem anat posat ceba amb una safata de forn hi hi hem afegit làmines de tomàquet i els alls.
  3. Finalment hi hem posat a sobre el pollastre amb una mica de sal, pebre i oli.
  4. Ho hem posat al forn a 200 graus durant 25 minuts.
  5. Després de treure-ho del forn hi hem afegit els ingredients que faltaven, les prunes, les ametlles, els pèsols, les olives i un raig d’aigua. Ho hem tornat a posar al forn durant 20 minuts i ja ens ho hem menjat!

Coca de pastanaga

dimecres, 16/06/2010

frame coca pastanagaEl petit xef d’avui és el Joan que té 9 anys, juga a bàsquet i, a més, fa moltes manualitats! Al Joan li agrada molt menjar macarrons. Però avui, amb el Pep, prepararà una deliciosa coca de pastanaga! I desprès, descobrirà quines són les moltes avantatges que té el plàtan, una de les fruites més energètiques!

ooo

iiiii

INGREDIENTS

  • 3 gots de farina
  • 1+1/2 gots de sucre
  • 1 got d’oli d’oliva
  • 1+1/2 sobre de llevat
  • 1 got de suc de taronja natural o llet d’arròs
  • 2 pastanagues crues sense pelar i picades

ELABORACIÓ

  1. Primer, hem escollit un recipient força gran per barrejar amb comoditat els ingredients.
  2. Aleshores, al recipient hi posem el sucre, l’oli i el suc de taronja.
  3. Hem batut els tres ingredients fins aconseguir que tot qeudi ben barrejat.
  4. Aleshores, hi hem afegit el llevat, la farina I la pastanaga.
  5. Mentrestat hem dissolt tots els ingredients, el Joan s’ha encarregat d’untar el motllo amb margarina.
  6. Hem abocat la barreja al motllo amb l’ajut d’un divertit estri de cuina del Pep, una llengua!
  7. Tot llest per posar-lo al forn! Només calen 3 quarts d’hora, a una temperatura aproximada de 170 graus.
  8. Un cop cuït, ens hem ajudat d’un ganivet per treure’l del motllo.
  9. Llavors, l’hem guarnit amb sucre en pols. I llest per menjar!

Espaguetis amb llimona i farigola

dimarts , 15/06/2010

frame espaguettis de llimonaEl Joaquim de Palamós ajudarà el Pep a preparar uns espaguetis molt bons! S’ho passarà genial preparant aquest plat tan energètic i, a més, descobrirà amb el Pep una fruita molt llunyana, ‘les bayes del goji’, que són originàries de l’Himàlaia i tenen moltes vitamines.

mm

oooo

INGREDIENTS

  • 320 g d’espaguetis
  • 160 g de parmesà ratllat
  • 1 ceba tendra
  • 2 llimones
  • 1 branca de farigola llimonera
  • 3 dl de nata liquida
  • Un xic de nou moscada
  • Sal

ELABORACIÓ

  1. Per a fer aquests espaguettis hem hagut de ratllar una mica de la pell d’una llimona i després li hem tret el suc.
  2. Hem posat el suc de llimona i la ratlladura a dins d’una cassola i a continuació hi hem afegit la ceba tallada a trossets.
  3. Mentrestant hem posat a bullir els espaguetis en una olla amb aigua.
  4. Després hi hem posat la farigola i la nou moscada, dos pessics de cada una.
  5. Finalment hi hem posat la nata líquida i ho hem deixat coure fins que els espaguetis han estat llestos. Ho hem barrejat tot a la cassola i ho hem emplatat amb una mica de formatge ratllat.

Saltat de pèsols

dilluns, 14/06/2010

frame saltatEl petit xef d’avui és l’Oriol! És de Terrassa i té 7 anys. Li encanta preparar espaguetis però avui preparà amb el Pep un saltat de pèsols molt bo. L’Oriol tallarà les fulles de menta i ajudarà al Pep a abocar els ingredients a la paella. El truc del dia serà molt aromàtic perquè l’Oriol coneixerà amb el Pep diferents tipus d’espècies. Aquestes són ideals per aromatizar els plats!

iiii

INGREDIENTS

  • 600 g de pèsols
  • 2 alls tendres
  • 8 salsitxes
  • 1 dl d’oli d’oliva
  • 1 manat de menta fresca
  • Sal

ELABORACIÓ

  1. Primer, hem tallat els alls tendres. I el mateix hem fet amb les salsitxes, ja que així es couen abans!
  2. Hi hem posat un raig d’oli a la cassola. I quan ha estat calent, hi hem afegit les salsitxes.
  3. Llavors, les hem anat remenant per a que es rosin bé.
  4. Mentrestant, hem tallat en trossos petits la menta.
  5. Un cop les salsitxes se’ns han rosat, hi hem posat a la cassola els alls tendres.
  6. A continuació, hi hem afegit la menta. I desprès, els pèsols!
  7. Ho hem remenat tot una estoneta. I per últim, hi hem afegit un poquet de sal, i ens ha quedat llest per a servir!

Canelons de salmó fumat

divendres, 11/06/2010

frame canelóLa Maria té 7 anys i és una noia molt activa. I és que, fa piscina, esquí, ballet i moltes més activitats. Li agrada molt la pizza tropical. Avui però, amb el Pep, prepararà canelons de salmó fumat! Desprès descobrirem quins són alguns dels aliments antibacterians. Si en mengeu, estareu més protegits dels bacteris!


lllll

INGREDIENTS

  • 8 llesques fen fines de salmó fumat
  • 1 iogurt cremós
  • 1/2 got de llet
  • 1 vas d’oli
  • Brots de soja
  • Ceba tendra
  • Julivert
  • Variat d’enciams
  • Col

ELABORACIÓ

  1. Hem començat posant la llet en una gerra de vidre i hi hem afegit sal.
  2. A continuació hi hem posat un got d’oli.
  3. Amb una batedora ho triturem tot fins a obtenir una maionesa.
  4. Li afegim després el iogurt grec, que és més cremós que el normal, i ho hem tornat a triturar.
  5. Després en un bol gran hi hem posat una mica d’amanida, ceba tendra, els brots de soja i la salsa que hem fet.
  6. Ho hem barrejat ben barrejat i hem començat a fer els canelons.
  7. Hem agafat una llesca de salmó, hi hem posat una mica de farcit i ho hem enrotllat.
  8. Ho hem emplatat amb una mica de la salsa de maionesa per sobre.

Trinxat de col i patata

dijous, 10/06/2010

frame trinxatEl Guillem té 13 anys i practica judo. A més, li agrada molt el teatre. Però avui s’ho passarà genial cuinant amb el Pep. Concretament, prepararan un trinxat de col i patata molt bo i també molt saludable. A més de preparar el trinxat, el Guillem i el Pep ens contaran un truc sobre el suc de raïm, el most. Ens explicaran que obtindrem si bullim el most. No us ho perdeu!

INGREDIENTS

  • 1 col verda d’hivern
  • 3 patates
  • 4 trossos de bacó
  • 2 grans d’alls
  • Oli d’oliva extra verge

ELABORACIÓ

  1. En Guillem ha començat tallant la col a trossos i després l’hem posat a bullir en una olla amb aigua. Hem fet el mateix amb les patates.
  2. Un cop ha estat bullit en Guillem ha aixafat les patates i la col en un plat, tot ben aixafat com si vulgués fer farinetes.
  3. Mentrestant en Pep ha posat a fregir el bacó amb els alls en una paella i quan ha estat feta l’ha enretirat.
  4. Hem fregit la patata aprofitant el suc que ha tret la cansalada i en Pep acabat fent com una mena de truita de patates i ho hem emplatat amb el bacó per sobre.

Brownie de xocolata blanca

dimecres, 9/06/2010

frame brownieAitor i Abel són cosins i tenen 6 i 4 anys! Avui, ajudaran al Pep a preparar un pastís molt i molt bo, brownie de xocolata blanca! Amb molta energia, barrejaran tots els ingredients i el resultat serà un brownie exquisit. Els dos cosins descobriran, a més, que utilitzant espècies poden crear olis aromatitzats molt variats.

INGREDIENTS

  • 3 rovells d’ous
  • 3 clares d’ous
  • 120 g cobertura  de xocolata blanca fosa
  • 120 g mantega a punt de pomada
  • 80 g clares
  • 72 g farina tamisada
  • 300 g de maduixots

ELABORACIÓ

  1. El primer que hem fet ha estat batre les clares fins a tenir-les a punt de neu.
  2. En un altre bol i hem posat la mantega i també l’hem batut fins a tornar-la líquida.
  3. Després l’hem barrejat amb la xocolata blanca i hi hem afegit els ous.
  4. Delicadament hem barrejat les clares muntades amb la xocolata blanca i els ous i a continuació també hi hem incorporat la farina. Ho hem remenat fins que ha quedat tot homogeni.
  5. En un motlle hem posat les maduixes al fons i per sobre tota la pasta de brownie.
  6. Ho hem posat al forn durant 20 minuts a 180 graus i ja ha estat llest per menjar!