La importància de menjar fruita a l’estiu

Segons l’Associació Espanyola de Pediatria (AEPED) els més petits de casa han de menjar un mínim de dos a tres peces de fruita fresca diàriament. Existeixen diverses raons per les quals hem d’acostumar als petits a menjar fruites de temporada, en aquest cas la fruita de l’estiu. En primer lloc perquè la fruita de temporada local sol requerir molt menys temps de transport, amb la qual cosa se sol recollir al punt de maduració òptim i per tant és molt més saborosa i agradable al paladar dels nens. I segon, perquè la fruita és un complement alimentari important en la dieta de les criatures.

Algunes de les fruites d’estiu que es poden oferir als nadons que ja prenguin alimentació complementària són, per exemple, trossets de síndria, meló (a partir de 8-9 mesos), préssec, albercoc (a partir de 15-16 mesos) etc. Una aportació especialment important a l’estiu per garantir una correcta hidratació del nadó. Per això, les fruites estiuenques poden ser un bon complement ja que tenen una gran quantitat d’aigua i de nutrients (antioxidants, fibres, vitamines i minerals) que els ajudaran a estar ben hidratats i els aportarà una bona alimentació.

Les fruites d’estiu suposen una aportació important d’aigua, per la qual cosa, alhora que són riques en sals minerals que ajuden a recuperar el que es perd a través de la suor, són una font important d’hidratació i, a més, gràcies a l’aportació de sucres que contenen, amb elles també estaràs donant al nadó una font extra d’energia.

Un altre dels avantatges d’oferir fruita d’estiu als petits és que com que està fresqueta els és agradable al paladar  i els refrescarà alhora que els alimentarà. Una de les maneres que provin diferents sabors és fer-los, per exemple, una macedònia de fruites estiuenques on se li ofereixi a l’infant trossets petits de fruita fresca perquè pugui anar agafant-los, mastegant-los i provant nous sabors. Als més petits de casa els encanten els colors, per la qual cosa pots fer-li una amanida de fruites de divertits colors perquè els resulti atractiva a la vista i al paladar.

Font: ClubPadres

2 comentaris

 • cristina muriano

  25/08/2012 15:31

  sisi, i peres i platans i taronges a partir dels 5 meses

 • Roser Orquin

  07/08/2012 17:21

  I fins als 8-9 mesos no li podré oferir fruita al meu nen? Pareixo al març! El primer que li podré oferir són cítrics (i pomes)!
  En fi, esperarem…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús