Un punt de trobada per a famílies lectores

De la iniciativa de dos emprenedors ha nascut Boolino, una nova iniciativa cultural i educativa. Es tracta d’una xarxa social per a pares que volen fomentar la lectura infantil. Com en totes les xarxes socials, les persones es perfilen en una pàgina privada a través de l’edat i les preferències temàtiques dels seus fills. Amb aquestes dades, els usuaris reben a partir de la seva base de dades de llibres infantils de més de 35.000 referències, recomanacions de llibres de forma personalitzada. A més, a part de continguts d’experts en educació sobre la temàtica del foment de la lectura, integren una agenda d’activitats de lleure infantil i familiar per acostar als més petits als llibres i la cultura. Són els mateixos usuaris de boolino els que poden incloure les activitats que organitzen (a part de pares i mares, professionals com llibreters, bibliotecaris, editors, autors, etc.). En definitiva, és una xarxa diferent amb un focus molt clar en el foment de la lectura infantil, on també hi col·laboren editors, biblioteques, escriptors i la majoria dels integrants de la cadena de valor en el món de la literatura infantil.

Com les millors històries, el nom boolino neix a partir de la imaginació: boo-és l’arrel (lexema) de llibre (book en anglès, Buch en alemany, boek en holandès o bog en danès) i -lino és un sufix diminutiu. Ajuntant les dues parts, boolino simbolitza de forma ideal l’objectiu de la iniciativa: apropar els llibres als més petits de la nostra societat: els nens. A més, tenint en compte que l’arrel és anglo-alemanya i el morfema és llatí, el nom transmet la universalitat inherent a les històries. La missió de boolino és entusiasmar els nens pels llibres, desenvolupant les seves capacitats cognitives tant a nivell de lectura com de comprensió.

La raó de ser de boolino

Nombrosos estudis demostren que crear enllaços emocionals amb els llibres i un hàbit de lectura a una edat primerenca, millora la comprensió lectora que, a la seva vegada, afecta positivament a la capacitat d’aprenentatge. Com a conseqüència, hi ha una relació directa entre l’habilitat lectora i l’èxit escolar. A més, la lectura compartida entre nens i adults crea moments inoblidables per a tots dos.Boolino vol potenciar aquests valors educacionals i emocionals i neix amb l’objectiu de fomentar l’hàbit de la lectura infantil. Saben que hi ha dos elements fonamentals a l’hora d’iniciar els nens en la lectura: l’exemple de l’entorn familiar (si els pares llegeixen és bastant probable que els seus fills també ho facin) i l’accés a llibres que els encantin i que siguin adequats per la seva edat i nivell lector.

Triangulo NUEVO cat

Bloc – El Bloc boolino és un espai d’actualitat en el qual comparteixen idees i opinions sobre temes relacionades amb la literatura infantil i l’animació de la lectura: entrevistes amb experts en educació i del sector editorial; trobades amb autors, il·lustradors, editors, llibreters i bibliotecaris, articles d’actualitat i recomanacions de llibres. boolino és un projecte participatiu i interactiu, per això et convidem a participar amb les teves idees i comentaris, siguis mare o pare, àvia, oncle, llibretera, bibliotecari, professora, autor, il·lustradora, editora, …

Agenda – L’Agenda boolino és la una guia de lleure infantil i familiar amb una àmplia oferta d’activitats culturals: conta contes, tallers, teatre infantil, exposicions, concerts, i molt més. Compartir experiències culturals amb els petits és una oportunitat meravellosa per acostar-los al món de la lectura.

Llibres – Estan desenvolupant la base de dades de llibres infantils més completa del mercat. Actualment, ja conté més de 35.000 referències de les quals més de 10.000 ja estan classificades per edat recomanada (és una dada simplement orientativa ja que influeix molt el nivell lector), per “preferències” (temàtiques o àrees d’interès) i “paraules clau”per facilitar la recerca d’un tema en concret.

Per a més informació: http://www.boolino.com/ca/ 

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús